El Pla d'Urgell no tindrà nova comissaria de Mossos d'Esquadra fins al 2024

S'ha aprofitat, a més, la construcció d'aquesta comissaria per incloure una aula de formació i la galeria de tir per donar servei a totes les comissaries de la Regió Policial Ponent
Joan Ignasi Elena va visitar els terrenys de l'ABP el 2021 ©Interior
photo_camera Joan Ignasi Elena amb els alcaldes Joan Ramon Sangrà, i Marc Solsona, i el delegat Bernat Solé @Interior

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena va presentar aquest dijous el projecte de la nova comissaria dels Mossos d'Equadra que ha de donar servei al Pla d'Urgell i que està previst construir a Mollerussa. Unes obres que segons el responsable d'interior no estaran enllestides fins l'any 2024. Joan Ignasi Elena va estar acompanyat per l'alcalde de Mollerussa, Mar Solsona i per altres primers edils de la comarca.

Imatge sintètica de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra al Pla d'Urgell @InteriorElena va explicar que la nova comissaria, que tindrà una inversió de 6,1 milions d'euros "permetrà donar un servei molt rellevant a la zona". Tant el conseller com l'alcalde de la ciutat van coincidir en afirmar que la presentació del nou equipament "és una bona notícia" per a la comarca del Pla d'Urgell i per a la Regió Policial Ponent, ja que l'edifici també comptarà amb una aula de formació i una galeria de tir que utilitzaran els agents de la resta de comissaries.

És un edifici singular, únic i amb possibilitats no només funcionals a nivell d'atenció al ciutadà sinó a nivell d'atenció intern del cos, que permetrà que molts agents vinguin a formar-se, un espai de fluxos i nosaltres volem que els professionals vinguin per crear sinèrgies de seguretat

Així mateix, Elena també ha destacat el fet que el nou edifici s'aixecarà al costat del Parc de Bombers de la ciutat, a la carretera de Linyola. "Permetrà generar sinèrgies ja que durant aquest temps hem comprovat com era d’important la relació entre tots els cossos i la coordinació i aquest equipament és un pas més en aquesta direcció” va dir.

Els tècnics presenten el projecte de la comissaria de Mossos del Pla d'UrgellLa previsió inicial és que la licitació de l'obra s'adjudiqui a la primavera de l'any vinent i que les obres, pressupostades en 6.100.000 euros, comencin a finals de l'any 2022 i finalitzin a mitjans del 2024. L'edifici, a peu de la carretera de Linyola, consta de tres volums, amb una superfície construïda de prop de 3.000 metres quadrats. S'ha aprofitat, a més, la construcció d'aquesta comissaria per incloure una aula de formació i la galeria de tir per donar servei a totes les comissaries de la Regió Policial Ponent.

Per a la seva construcció s'utilitzaran materials ceràmics i formigons prefabricats tintats del mateix color, aconseguit una implantació volumètrica integrada al color de la terra, a cavall d'un entorn rural i industrial. El funcionament dels equips estaran integrats en un sistema de gestió i control automatitzats per assegurar una millora en la seva eficiència i un estalvi en el cost econòmic del manteniment. La tria de materials, de baix impacte ambiental, d'extracció i producció propera i amb un manteniment mínim, l'equipament de panells solars per l'aigua calenta i panells fotovoltaics per generar electricitat i la disposició dels volums donarà com a resultat un edifici d'autosuficiència energètica.

comentaris