Cua d'Estiu torna a convertir Fondarella en bressol dels espectacles de petit format

Presentaciódel Festival Cua d'Estiu Fondarella
photo_camera Presentaciódel Festival Cua d'Estiu Fondarella

El Festival Cua d'Estiu convertirà Fondarella en bressol dels espectacles de petit format, un projecte que per setè any consecutiu barreja patrimoni amb música, teatre i poesia. El programa d'enguany es desplegarà en els jardins de les cases pairals de Cal Ros i Cal Combelles, els dies 15, 21, 22 i 28 de setembre.

El nou cicle de Cua d'Estiu s'ha presentat aquest dimarts a Cal Combelles, amb la participació de l'alcalde de Fondarella i president de la Diputació Joan Reñé, el director del certamen, Jaume Jovells i el músic David Pradas.

Joan Reñé, ha destacat que la proposta que es fa amb els espectacles programats no té lloc en cap altre municipi i que al mateix temps serveix per enriquir l'àmbit teatral a les comarques de Lleida

Jaume Jovells, ha assenyalat que ens hem fet grans i hem decidit que volem ser petits de manera que s'ha passat de les 10 propostes que hi havia al programa de l'any passat a 5 enguany. D'aquesta manera, els impulsors volen tornar als orígens de la idea, ja que la primera edició només va comptar amb 4 espectacles.

Volem continuar creixent en qualitat a petites dosis i no en nombre d'espectacles i per això s'ha decidit programar menys i incorporar una aportació econòmica de 5 euros que contribueixi a donar valor a les propostes artístiques que es presenten

Piccola BandEl festival, que té un públic consolidat i que s'ha fet un lloc a l'agenda cultural de la comarca, comença amb teatre històric el 7 de setembre a Cal Ros: Els darrers dies de la Catalunya Republicana, és el primer dels espectacles, que aborda l'èxode català de 1939 narrat per Antoni Rovira i Virgili. L'obra és un relat verídic d'uns dies dramàtics viscuts per l'escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l'ofensiva final de Franco contra Catalunya.

El següent espectacle tindrà lloc el dia 15 de setembre a Cal Combelles. Es tracta d''AVE EVA, una proposta musical que presenta l'agrupació Ilerda Antiqua i que té com a fil conductor la invisibilitat de la dona com a creativa a través de la història. La proposta combina música barroca amb textos contemporanis.

Cametes TeatreEl blues i el jazz es donen cita el divendres 21 amb la Piccola Band, una formació del Pla d'Urgell. L'endemà dissabte 22 Cal Combelles serà l'escenari de l'última entrega de la trilogia Sisters de la companyia lleidatana Cametes Teatre, Mireta Tancada. Es tracta de l'obra que segueix les dues entregues anteriors representades a la Cua: La Capsa de Cafè i el Comiat.

Amor. Arrels, branques i fulles és la proposta poètica i musical amb què es clou el festival el dia 28 de setembre. Meritxell Gené, Meritxell Cucurella-Jorba i Heura Gaya uneixen les seves veus per cantar i parlar a l'amor. Poesia i música que recorrerà les arrels de poetes tan coneguts com Marçal, Pedrolo, Maluquer, Ferrater, Estellés, entre d'altres.

comentaris