Dissabte, 6 de maig

La cultura japonesa es torna a donar cita a Ivars d'Urgell amb el festival Matsuri

Yasushi Sato, el cònsol general del Japó a Barcelona, inaugurarà la segona edició del Matsuri, que enguany proposa un programa replet de tallers, xerrades, demostracions, exposicions i, per descomptat, gastronomia japonesa

Matsuri - Ajuntament d'Ivars d'Urgell
photo_camera Els membres de l'entitat Lo Jovent d'Ivars i l'alcalde d'Ivars d'Urgell, presentant el cartell de la segona edició del festival Matsuri - Foto: Marina Pallàs Barta

Un any més, l'entitat Lo Jovent d'Ivars i el consistori d'Ivars d'Urgell tornen a apostar per promoure la cultura nipona a les Terres de Ponent. Aquest any, proposen un festival replet de tallers, xerrades, demostracions i exposicions, que se celebraran en quatre espais repartits pel passeig de Felip Rodés i la casa de la vila.

A més, els visitants també podran passejar per les diverses paradetes de comerç i assaborir de la gastronomia japonesa gràcies a les paradetes de "take away"

El festival començarà a les 10:45 amb l'acte inaugural a càrrec l'Honorable senyor Yasushi Sato, cònsol general de Japó a Barcelona, i la senyora Anzu Maekawa, encarregada d'assumptes culturals del consolat japonès.

Des de les 11.00 i fins a les 20.00 hores, se succeiran les diferents activitats del programa, entre les quals es podrà assistir a una demostració sobre postres japonesos a càrrec de Kasa Hanaka, formar part dels diferents tallers de dibuix que durà a terme l'escola Joso de Barcelona i gaudir de les exposicions, d'entre les quals destaca "Kimono: del pasat al futur".

El festival està pensat per a tots els públics i totes les activitats són gratuïtes

Joan Carles Sánchez, alcalde d'Ivars d'Urgell, ha destacat la bona organització i rebuda de la primera edició. Altrament, ha puntualitzat que la nova celebració "és una oportunitat de situar el municipi al mapa", ja que "s'ha generat una expectativa a nivell català: més enllà de la província de Lleida hi ha gent interessada en visitar-nos", assegura.

comentaris