La devoció per la Verge de la Cabeza reunirà un miler de persones a Vila-sana

La celebració d'enguany serà el preludi de la que serà realment la gran commemoració, per l'any vinent que arribarà al 25è aniversari de la Confraria 

Ofrena de flors a la Mare de Déu de la Cabeza
photo_camera Ofrena de flors a la Mare de Déu de la Cabeza

Vila-sana espera reunir el pròxim 30 d'abril, al voltant d'un miler de persones al voltant de la devoció per la Mare de Déu de la Cabeza, una celebració que com és tradicional se celebra en el pati de la Casa Vella on es troba l'ermita amb la imatge de la verge, en el municipi del Pla d'Urgell. La celebració, que arriba a la vint-i-quatrena edició, té com a acte central l'ofrena floral i la missa que celebrarà el rector de la parròquia Climent Capdevila, que estarà acompanyada pel Cor rociero Romero y Jara de la Casa de Andalusia de Lleida.

Lorena Jurado i l'alcalde Joan Ramon SangràCom és tradicional, en el decurs de l'acte es durà a terme l'acte de lliurament de les insignies als nous confrares, que aquest any en seran una quarantena, entre els quals s'hi troben José Maldonado, president de l'ONG Esport SOlidari Internacional, o Jordi Sanuy, periodista esportiu de TV3., segons va explicar la presidenta de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza Lorena Jurado. L'entitat compta actualment amb vuit-cents membres.

Un cop finalitzada la missa es dura a terme una ballada de sardanes en la que i participarà l'Agrupació Sardanista de Mollerussa.

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d'Andújar a Jaén, fa més de 300 anys i, des d'aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. L'any 1995 es va fundar la confraria amb l'objectiu de venerar-la dos cops l'any. Una, l'últim diumenge d'abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andújar, i l'altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-sana.

Comentaris