09.12.2021 |
Territoris.cat

AQUEST DISSENY, INSPIRAT EN HYPATIA, SERÀ REPRODUÏT SOTA LA DIRECCIÓ DE CARME SOLÀ

Les modistes del Concurs de Vestits de Paper reproduiran un disseny cedit per Miquel Suay

La sortida dels vestits guanyadors de ls 49a. edició dels Vestits de paper de Mollerussa.
La desfilada del Concurs de Vestits de Paper en edicions anteriors.
Les modistes del Concurs de Vestits de Paper reproduiran un disseny cedit per Miquel Suay

El 56è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa comptarà enguany amb el suport del dissenyador valencià Miquel Suay, que ha cedit un disseny de la seva col·lecció de primavera/estiu del 2012 perquè que pugui ser reproduït en paper i desfilar el proper 14 de desembre al Teatre L’Amistat a la gala presentada per l’actriu i cantant Beth Rodergas. Es tracta d’un disseny de la col·lecció inspirada en Hypatia, la primera dona científica, símbol de l’aprenentatge en ciència i astronomia.

El disseny cedit segueix la colorimetria en blanc, negre i blau nit amb tocs de daurats i platejats i amb formes que recorden els moviments dels astres

L’equip de modistes (voluntàries) del Museu de Vestits de Paper seran les encarregades de covestit Miquel Suay model Eugènia Piquénvertir en un vestit de paper aquest disseny, i ho faran sota la direcció de la modista d’Alguaire Carme Solà, habitual col·laboradora i participant del concurs. La peça, que no entrarà a concurs però sí que desfilarà durant la gala, passaran a formar part d’una col·lecció específica dins el museu juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc, Antonio Miró, Custo,  Josep Abril, Josep Maria Peiró i Andrés Sardà.

Un jurat amb representants del món de la moda i el disseny d’arreu

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. El president serà el dissenyador valencià   Miquel Suay,  director creatiu de la firma homònima, el qual ha rebut diferents premis en la seva trajectòria, entre els que figura el Premio IMI a la innovación de la Feria de Valencia o el Premi a la Millor Col·lecció 080 BCN Fashion Week. El seu projecte també fou seleccionat per la Conselleria d’Indústria i la Cambra de Comerç de València com una de les 50 empreses d’èxit de la Comunitat Valenciana. També formaran part del jurat Francisco José Pavón, Teresa Berengueras, Josep Maria Folch, Alba Minguella i Felipe Moreno.

Les modistes del Concurs de Vestits de Paper reproduiran un disseny cedit per Miquel Suay
comentaris