08.08.2020 |
Territoris.cat

La dona, engranatge de Mollerussa

Imma Casanella Rosalia Carnicer
Imma Casanella Rosalia Carnicer
La dona, engranatge de Mollerussa

Imma Casanella i Rosalia Carnicé Regidores de l’Ajuntament de Mollerussa

Totes som i venim de mons diferents però, alhora, totes tenim après de les nostres àvies i de les nostres mares, que el treball no entén de gènere. La igualtat en genèric pot ser injusta si no es tenen en compte les necessitats humanes de cada persona, per això, la reivindicació d’igualtat de les dones no pot ser cap altra que la d’oportunitats.  

La participació de les dones en l’àmbit local reverteix positivament en els municipis, un clar exemple a Mollerussa ho seria l’Associació de Dones de l’Albada, creada en un inici com un lloc on trobar-se les dones i compartir inquietuds fins al punt d’aconseguir tenir un lloc destacat dins el teixit associatiu de la comarca del Pla d’Urgell.  

Per altra banda, el Museu de Vestits de Paper, un gran referent a la nostra ciutat i cada vegada més conegut, acull cada any el Certamen del Concurs Nacional de Vestits de Paper. L’éxit d’aquest, en molt bona mesura ve produït per la tasca i l’entrega efectuada per un grup de dones que de manera anònima s’entreguen dia a dia a la confecció d’aquestes meravelles del paper, aconseguint elevar el Concurs i el Museu a una qualitat i distinció immillorable. Així mateix, n’és l’obtenció recent del rècord Guinness a la major exhibició de vestits de paper exposats al teatre l’Amistat de Mollerussa. 
 Parlem de dones inquietes i participatives. 

El repte del S-XXI ha d’enfocar-se en ampliar els horitzons a noves figures femenines, a noves oportunitats de treball per a dones i, en definitiva, a treballar intensament en superar les desigualtats de gènere. En aquest context, el nostre ajuntament s’hi implica molt, confeccionant i desenvolupant el Pla Intern d’igualtat i el primer Pla Local d’Igualtat d’oportunitats que, de manera transversal s’impliquin les institucions i tota la ciutadania –homes i dones- perquè els ajuntaments hem d’ésser models d’institucions exemplars creant aquests models d’igualtat en les polítiques de gestió municipal. 

Per aquest motiu cal seguir estudiant propostes per facilitar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Les dones estem trencant la distinció entre homes i dones, fa molt de temps que teniem ganes de dir-ho en públic. De proclamar-ho. 

La dona, engranatge de Mollerussa
comentaris