Una dotzena de joves catalans treballen per descobrir el Palau d'Anglesola i fer-ne un joc

Els participants en el camp de treball, entrevistaran a gent gran, i a membres d'entitats, per recollir dades que convertiran en un joc, que quedarà com a eina per descobrir el poble

Els participants en el Camp de Treball del Palau amb una de les rajoles del camí Ignasià
photo_camera Els participants en el Camp de Treball del Palau amb una de les rajoles del camí Ignasià

Des del passat 1 d'agost una dotzena de joves d'arreu de Catalunya s'han instal·lat al Palau d'Anglesola per participar en el primer Camp de treball que organitza el municipi del Pla d'Urgell, i que gestiona la cooperativa Quàlia amb el suport de Jovecat.

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola ha habilitat una part del Pavelló poliesportiu, amb totes les mesures establertes per Salut, en centre logístic de l'estada. 

Els participants tenen diferents perfils, alguns participen en els camps de treball habitualment, com és el cas de l'Arnau, que resideix a Girona, i al marge de fer noves amistats tenia interès a conèixer una comarca de la Plana. L'Uma de Sant Feliu de Codines es va inscriure per recomanació dels pares i per participar en una nova experiència, també participaven la Mar de Montbrió del Camp o la Wissal.

Els participants en el Camp de treball Palau d'Anglesola netegen la banqueta del CanalCom explica el nom del camp PALAU SCAPE VILLAGE: a la recerca de la clau del Palau descoberta del patrimoni cultural del Palau d'Anglesola, els joves participen en tasques de manteniment del municipi, en la senyalització i col·locació de les rajoles informatives del camí Ignasià, o en la neteja de la banqueta del Canal d'Urgell. La tarda la dediquen al lleure i a altres activitats pedagògiques com xerrades i tallers.

Entrevistes a la gent gran en el Camp de treball PalauLes tasques laborals que realitzen de 2/4 de 8 a la 1 del migdia, les compaginen amb un treball de recerca del patrimoni local que duen a terme amb entrevistes a persones grans i entitats. El Palau compta amb 16 edificis catalogats com a béns culturals d'interès local (BCIL).

La idea del camp de treball és valorar mitjançant una ressenya/identificació i després donar-ho a conèixer a tota la població


Els participants en el Camp de Treball del Palau amb una de les rajoles del camí IgnasiàL'alcalde del Palau Francesc Balcells s'ha mostrat molt satisfet perquè el primer camp de treball permetrà, netejar la banqueta, senyalitzar les rutes, i elaborar un joc per descobrir el poble. Balcells ha afegit que els participants recopilen informació i fan recerca que el pròxim dijous es convertirà en un joc col·lectiu.

Entrevistes a la gent gran en el Camp de treball PalauDurant el mes d’agost al Palau d’Anglesola coincideixen les activitats del Casalet d'Estiu, els nois i noies del Fet a jova, tot ells comparteixen jocs i descobertes, i compten amb la col·laboració dels Amics del Camí, la cooperativa, la parròquia, la revista Avenç o els Amics de la Banqueta.   

comentaris