27.10.2021 |
Territoris.cat

Dues dècades del Consell de Dones del Pla d'Urgell

Les dones que van retre homenatge de la Federació de dones del Pla d'Urgell
Les dones que van retre homenatge de la Federació de dones del Pla d'Urgell
Dues dècades del Consell de Dones del Pla d'Urgell

El passat dissabte les associacions de dones del Pla d'Urgell van commemorar la creació de la figura que agruparia les entitats femenines de la comarca, el Consell de Dones del Pla d'Urgell. El 6 de novembre del 1997, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, del moment, Joaquima Alemany materialitzava la nova entitat a la seu del Consell Comarcal, en presència de les representants de totes les associacions de dones.

les representants de les associacions de deones del Pla d'Urgell

Reconèixer el valor més profund d'aquesta federació que més enllà dels obstacles que va tenir, mai es va resignar a canviar l'essència de la seva missió envers les dones i la seva feina

Després de dues dècades, les dones del Pla d'Urgell, es van reunir per retre homenatge a les instigadores de la iniciativa que tenia com a objectiu enfortir i millorar la participació de les dones en l'activitat sociocultural dels municipis de la comarca, així com reconèixer el valor més profund d'aquesta federació que més enllà dels obstacles que va tenir, mai es va resignar a canviar l'essència de la seva missió envers les dones i la seva feina.

Les dones que van retre homenatge de la Federació de dones del Pla d'Urgell 1

La commemoració va cloure amb el compromís per part de la Federació de continuar assolint el grau d'excel·lència que mereix i continuï sent una entitat al servei de les seves associacions

Joaquima Alemany i el president del Consell Comarcal Joan trull van presidir l'acte, en el que també hi van intervenir la primera responsable del Consell de Dones Rosa Canosa. L'acte també va fer un reconeixement a Teresa Lamarca, Pilar Castellví, Margarita Capell, Carme Tantull, Núria Sol i Anna M. Simó, que van participar en l'activisme femení de la comarca.

Dues dècades del Consell de Dones del Pla d'Urgell
comentaris