El president de l'ACM, assegura que el Pla d'Urgell és una mostra de l'èxit del model comarcal de Catalunya

David Saldoni, visita la Fira acompanyat de Joan Reñé, Marc Solsona i Joan Trull
photo_camera David Saldoni, visita la Fira acompanyat de Joan Reñé, Marc Solsona i Joan Trull

El Pla d'Urgell commemora els trenta anys de la seva constitució, per aquest motiu la tradicional diada que la Fira de Sant Josep, dedica a la comarca, ha tingut, una destaca rellevància en els actes de la fira. La celebració ha estat presidida pel de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), David Saldoni, a qui han acompanyat els alcaldes de la comarca.

DIA DE LA COMARCA 7Saldoni ha felicitat el trenta aniversari de la comarca del Pla d'Urgell, una fita que, segons ell, demostra l'èxit del model comarcal a Catalunya. Quan es treballa conjuntament els serveis es presten d'una manera més propera als ciutadans i més eficient.

Els ajuntaments i els consells intentem mantenir una certa normalitat, no s'escapa a ningú que no estem en una situació normal perquè el 155 ens impedeix tirar endavant programes i projectes intentem mantenir una certa normalitat

El representant dels municipis i comarques de Catalunya ha animat a la resta del territori a seguir amb l'exemple de la comarca del Pla d'Urgell i treballar amb el nou repte de les concertacions territorials per desenvolupar estratègies de millora econòmica. Saloni a assegurat que cal tenir visió amplia per veure que quan col·laborem en l'àmbit territorial les coses poden anar millor i quan s'hi sumen els agents privats i socials es poden fer grans coses.

DIA DE LA COMARCA 6L'amfitrió de l'acte, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha insistit en el fet que Mollerussa és la que és gràcies a la comarca però també a la inversa en aquesta doble capitalitat en igualtat de condicions, que exerceixen la capital i la resta de municipis plegats.

Si avui en dia es fes un referèndum, probablement hi hauria més municipis veïns que voldrien formar part del Pla d'Urgell pel model de gestió que segueix

l president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Trull, s'ha adreçat a la setantena d'assistents al dinar commemoratius per constatar que som molts però no som tots, en referència a la falta de representants del govern de la Generalitat en un acte com aquest com sempre havia estat tradició. Amb tot i això, Trull ha aprofitat la presència de Saldoni per demanar-li que traslladi la petició que el món local necessita més recursos.

El repte del futur és treballar per fer una comarca més pròspera tant en l'àmbit social com econòmic i per això cal apostar per la innovació i la formació

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018El president de la Diputació, Joan Reñé, ha indicat per la seva part que la comarca del Pla d'Urgell és avui un referent en la gestió pública i un exemple d'integració entre la capital i la resta de municipis perquè ni Mollerussa seria el que és sense la comarca, ni la comarca seria el que és sense una tractora com Mollerussa.

Reñé no s'ha estalviat crítiques a la llei Arsal, ja que no és sinònim ni de racionalitat ni de gestió eficient, segons ha indicat

Els actes commemoratius del Dia de la Comarca han començat al matí amb una rebuda institucional a l'Ajuntament de Mollerussa a la que ha seguit una visita al recinte firal de tota la comitiva d'autoritats. Un dinar al Teatre L'Amistat, en el qual l'alcalde en representació de l'Ajuntament ha obsequiat a la resta de municipis de la comarca amb un detall commemoratiu, ha donat per finalitzada la celebració.

Comentaris