20.09.2018 |
Territoris.cat

Els arqueòlegs estudien l'antic pou de la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa

Imatge dels arqueòlegs al pou trobat a Mollerussa
Imatge dels arqueòlegs al pou trobat a Mollerussa
Els arqueòlegs estudien l'antic pou de la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa

Tècnics del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han dut a terme aquest dilluns una avaluació de l’antic pou que es va descobrir durant les obres que l’Ajuntament de Mollerussa està realitzant a la plaça Manuel Bertrand de la capital del Pla d’Urgell.

Les restes del pou les van descobrir els operaris que treballaven en les obres en el moment de retirar l’antic paviment. En una primera prospecció, es va considerar que la troballa podria ser de l’antic pou que donava nom a la plaça i que la data es podria situar al voltant del 1700.

Els arqueòlegs del departament de Cultura han estat treballant al llarg del matí amb l’objectiu de datar amb precisió la construcció del pou i ampliar la informació que se’n té, ja que és molt escassa

Arqueòlegs al pou de Mollerussa PTextLes dades que es coneixen d’aquesta construcció s’ha verificat mitjançant l’ús d’uns documents del segle XIX on se’n fa una menció molt escua. A més, després del 1900, ja no hi ha cap informació del pou, la qual cosa significa que ja estava cobert i no se’n feia ús.

Per identificar la data concreta de construcció del pou, que està molt ben conservat, els tècnics traçaran un perímetre al voltant de la construcció, per conèixer-ne exactament les dimensions i aconseguir millor accessibilitat per poder-hi treballar.

Els arqueòlegs han encarregat retirar les lloses de pedra que cobreixen el pou i intentar trobar els fonaments de les restes i, d’aquesta manera, analitzar el material per tal de tenir pistes sobre el seu origen.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va manifestar en unes anteriors declaracions que el consistori havia previst una partida per si sorgia alguna resta i calia investigar-la i catalogar-la. Un cop el departament de Cultura hagi emès l’informe, la voluntat de l’equip de govern és senyalitzar i fer-lo visible amb algun tipus d'il·luminació de manera que quedi integrat amb la reforma de la plaça.

Comentarios
Entrando en la página solicitadaSaltar publicidad