22.06.2021 |
Territoris.cat

Els avis tornaran aquest any a les aules de les escoles de Mollerussa

El projecte compta també amb la implicació d’algunes entitats de la ciutat com l’Agrupació Sardanista, el Club de Bitlles i Acudam. 

Jornada Intergeneracional a l'escola Les Arrels amb J osep Maria Tamarit.
Jornada Intergeneracional a l'escola Les Arrels amb Josep Maria Tamarit.
Els avis tornaran aquest any a les aules de les escoles de Mollerussa

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Mollerussa repeix aquest any, el projecte d'intercanvi d'experiències entre els usuaris del Casal de la Gent Gran i els alumnes de les escoles de primària de la ciutat. La proposta es torna a incorporar a l'horari lectiu dels centres escolars, donada la bona acollida que va tenir el curs passat, i de la que se'n van beneficiar 1.500 alumnes i una dotzena d'avis.

L’objectiu d’aquesta experiència de treball intergeneracional és completar la formació dels alumnes d’una manera més lúdica i alhora oferir als usuaris del casal la possibilitat de transmetre els seus coneixements.

El programa d'enguany inclou 6 tallers, entre els quals es troba la incorporació del Cronista Local Miquel Polo que dirigirà un taller sobre la història de Mollerussa durant la postguerra, dirigit als alumnes de sisè. Completa l'oferta el taller de costura que duen a terme l'Antonieta Balcells i la Ramona Peraire. Les modistes ampliaran l'horari i treballaran la motricitat fina ensenyant als alumnes com es cus un botó o com fer un trau, a petició del professorat.

Amb la voluntat de millorar els continguts dels tallers, la Mercè París i Joan Pons incorporen al taller de sardanes, una iniciació als instruments i la música de cobla.

La primera de les activitats programades, que s'han concentrat durant el segon i tercer trimestre del curs, tindrà lloc dilluns dia 16 a l'escola Ignasi Peraire amb el taller sobre el violí, de la mà de Josep Maria Tamarit. La resta dels tallers s'aniran distribuint fins al juny en funció també de les edats dels escolars, i són el de Bitlles impartit per Antonio de la Cruz, Pepito Magrí i Josep Pedrosa, i les Titelles de la mà de Herminia Defior, Mercè París i Antonieta Guillaumet. 

Els avis tornaran aquest any a les aules de les escoles de Mollerussa
comentaris