13.06.2021 |
Territoris.cat

L’espectacle és un relat verídic que narra l’èxode català al final de la Guerra Civil

republica
Els darrers dies de la Catalunya Republicana estrena aquest divendres la 7a edició de la Cua d'Estiu
L’espectacle és un relat verídic que narra l’èxode català al final de la Guerra Civil

L'obra de teatre històric Els darrers dies de la Catalunya Republicana estrena aquest divendres la 7a edició de la Cua d'Estiu, el festival d'espectacles de petit format que se celebra durant el mes de setembre a Fondarella (Pla d'Urgell). L'espectacle, un relat verídic narrat per Antoni Rovira i Virgili sobre l'èxode català de 1939, es representarà el divendres 7 de setembre a les 21 hores a Cal Ros amb una aportació de 5 €.

L'obra narra els dies dramàtics viscuts per l'escriptor, historiador i polític, en la fase final de l'ofensiva de Franco sobre Catalunya. Els darrers dies de la Catalunya Republicana mostra l'angoixa, la desfeta i l'èxode dels catalans per l'alçament militar de l'any 1936.

Fondarella tornarà a ser aquest setembre l'escenari del Festival Cua d'Estiu. Els jardins de les cases pairals de Cal Ros i Cal Combelles seran els dos escenaris del festival, que tindrà lloc els dies 7, 15, 21, 22 i 28 de setembre.

Ens hem fet grans i hem decidit que volem ser petits, remarquen els organitzadors, l'associació Cua d'Estiu Accions Culturals, representada per Jaume Jovells i David Pradas. El festival, que compta amb el suport de l'IEI, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Fondarella, torna aquest any als orígens i programa cinc espectacles de música i teatre.

Volem continuar creixent en qualitat a petites dosis i no en nombre d'espectacles, expliquen  els organitzadors, i per això hem decidit programar menys i incorporar una aportació econòmica de 5 euros que contribueixi a dotar de valor les propostes artístiques.

L’espectacle és un relat verídic que narra l’èxode català al final de la Guerra Civil
comentaris