02.07.2022 |
Territoris.cat

Els darrers dies de la Catalunya Republicana obre el cicle Cua d'Estiu de Fondarella

Els darrers dies de la Catalunya Republicana representat a Cal Ros de Fondarella
Els darrers dies de la Catalunya Republicana representada a Cal Ros de Fondarella
Els darrers dies de la Catalunya Republicana obre el cicle Cua d'Estiu de Fondarella

L’obra Els darrers dies de la Catalunya Republicana va donar el tret de sortida a la Cua d'Estiu el passat divendres, el festival d’espectacles de petit format que se celebra durant el mes de setembre a Fondarella. L’espectacle, un relat verídic narrat per Antoni Rovira i Virgili sobre l'èxode català de 1939, es va representar a pati de Cal Ros.

L’obra narra els dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, en la fase final de l’ofensiva de Franco sobre Catalunya. ‘Els darrers dies de la Catalunya Republicana’ mostra l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans per l’alçament militar de l’any 1936.

Fondarella tornarà a ser aquest setembre per setè any consecutiu l’escenari del Festival Cua d’Estiu. Els jardins de les cases pairals de Cal Ros i Cal Combelles seran els dos escenaris del festival, que tindrà lloc els dies 7, 15, 21, 22 i 28 de setembre

El següent espectacle tindrà lloc el dia 15 de setembre a Cal Combelles. Es tracta d’’AVE EVA’, una proposta musical que presenta l’agrupació Ilerda Antiqua i que té com a fil conductor la invisibilitat de la dona com a creativa a través de la història. La proposta combina música barroca amb textos contemporanis.

Els darrers dies de la Catalunya RepublicanaEl festival Cua d’Estiu, que té un públic consolidat, també oferirà una combinació de blues i jazz el divendres 21 de setembre amb La Piccola Band, una formació del Pla d’Urgell formada per sis músics i creada recentment. Dos clarinets, un trombó, un violoncel, un piano i una bateria que interpretaran una sèrie de peces musicals que van des de conegudes melodies clàssiques a no menys conegudes obres del segle XX, en especial del repertori nord-americà.

El dissabte 22 a les 22.00 hores, Cal Combelles serà l’escenari de la representació de ‘Mireta Tancada’, l’última entrega de la trilogia ‘Sisters’ de la companyia lleidatana Cametes Teatre. Es tracta de l’obra que segueix les dues entregues anteriors, representades a la Cua d’Estiu: ‘La Capsa de Cafè’ i ‘Comiat’. Quatre germanes decideixen treure totes les coses del pis de la mare un cop morta i això provoca molt d’enrenou entre elles. Sentiments i emocions que afloraran una vegada més.

Amor. Arrels, branques i fulles és la proposta poètica i musical amb què es clou el festival el dia 28 de setembre. Meritxell Gené, Meritxell Cucurella-Jorba i Heura Gaya uneixen les seves veus per cantar i parlar a l’amor. Poesia i música que recorrerà les arrels de poetes tan coneguts com Maria Mercè Marçal, Manuel de Pedrolo, Jordi Maluquer, Gabriel Ferrater i Vicent Andrés Estellés, entre altres.

Els darrers dies de la Catalunya Republicana obre el cicle Cua d'Estiu de Fondarella
comentaris