La Banqueta del Canal, tema d'inspiració del Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa

 

El motiu va ser el complex Piscines Parc de Mollerussa.
photo_camera Edició del concurs dedicada a les Piscines i el Parc de Mollerussa.

L'entorn de la Banqueta de la Tercera séquia dels Canals d'Urgell serà el lloc que haurà d'inspirar als participants en la dissetena edició del Concurs de Pintura Ràpida, que convoca per al diumenge 23 de setembre Fira de Mollerussa. Els participants es podran situar en el tram de 980 metres que separa el Salt de la Farinera i el Salt de les Llums. Així ho va explicar aquest dimarts el director de l'ens firal, Poldo Segarra.

Segarra va destacar la consolidació d'aquesta activitat després de disset anys alhora que ha recordat que la d'enguany serà la dècima edició que el concurs es fa de forma itinerant, acotant els espais per reflectir a les obres i sent diferents edició rere edició.

Presentació oncurs de Pintura Ràpida 2018Així, en aquests darrers anys, espais com L'Amistat, el parc municipal, l'estació de tren, la rotonda de la Sardana o les places del centre, l'any passat i amb motiu de les obres del Pla de Barris que actualment es porten a terme, han estat algunes de les temàtiques proposades.

Segons Segarra, la Banqueta del Canal, és un lloc emblemàtic el qual valia la pena de reflectir-lo a les pintures i ha afegit que el fet que aquest diumenge la convocatòria coincideixi amb la I Caminada per l'Alzheimer, que tindrà lloc a partir de les 9 del matí amb un recorregut fins al Salt del Duran, farà que els participants en la caminada puguin gaudir del treball dels artistes inscrits en el concurs establint sinergies entre les dues activitats.

La dotació econòmica del Concurs és de 5.275 euros, que es distribuiran en un primer premi de 1.500 euros i vuit premis més. Aquestes xifres fan que, la mostra s'hagi anat consolidant al llarg dels anys i assoleixi una participació de l'ordre dels 35 pintors en les darreres edicions

Segarra va agrair la col·laboració a les empreses privades que juntament amb l'Ajuntament, la Diputació i Fira de Mollerussa patrocinen els diferents premis.

El primer premi, dotat amb 1.500 euros, està patrocinat per l'Ajuntament i Fira de Mollerussa; mentre que el segon i el tercer pugen a 1.000 i 525 euros, i estan patrocinats per la Diputació de Lleida i Nufri, respectivament. La resta de firmes patrocinadores són: Prefabricats Pujol (el 4t premi i dotat amb 450 euros), Federòptics Roure (el 5è i amb 420 euros), Fridecal (el 6è i amb 390 euros), Arcusin (el 7è i amb 360 euros), Resquitx (el 8è i amb 330 euros) i Giessa-Cosmobrok (el 9è i amb 300 euros).

La inscripció al concurs és gratuïta i es durà a terme al Teatre L'Amistat a partir de 2/4 de 9 del matí i fins a les 12 del migdia 

El veredicte del Jurat, integrat per reconeguts professionals de la pintura, i el lliurament dels premis es portarà a terme en un acte al mateix teatre a 2/4 de 6 de la tarda.

El president del Cercle de Belles Arts de Lleida, Jaume Vilella, i Kader Habbouche, de l'Associació Arts de Ponent, seran els membres del Jurat d'enguany, encarregat de fer la valoració tècnica de les obres presentades.

El director ha informat també que la setmana següent al concurs -fins diumenge dia 30 de setembre- les obres guanyadores es podran veure a la sala d'exposicions del Museu dels Vestits de Paper, obert de dimarts a dissabte, de 10 h a 13 h i de 15 h a 17 h, i diumenges i festius, de 10 a 14 h.

Comentaris