23.05.2022 |
Territoris.cat

Rebran el reconeixement Ànima l'Associació de dones l’Albada i el Grup Excursionista Serralada

Els guardonats am els Reconeixements Ànima d'Honor Àngel Pujol
Els guardonats am els Reconeixements Ànima d'Honor Àngel Pujol
Rebran el reconeixement Ànima l'Associació de dones l’Albada i el Grup Excursionista Serralada

El proper 9 de novembre tindrà lloc la XI Vetllada Solidària Ángel Olaran, acte que comptarà amb la presència del missioner que li dona nom i on es lliuraran de les distincions Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa tant a persones reconegudes per la seva trajectòria a nivell internacional com també local pel que fa a l'activisme i iniciatives socials.

Helena Maleno Garzón serà la premiada de l'edició del 2018. L’activista defensora els drets dels migrants de l’anomenada frontera sud, rebrà el Reconeixement Ànima Abba Melaku d’aquesta tercera edició del certamen impulsat per l’Ajuntament de Mollerussa i Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran.

La XI Vetllada Solidària Ángel Olaran comptarà amb la presència del missioner que li dóna nom

Cinc persones i entitats seran també distingides amb el Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol per la seva tasca social en l’àmbit local. Són Teresa Codony, Salvador Duran, Ramon Monfà i les associacions Albada i Serralada. Tots ells recolliran la distinció el proper 9 de novembre en el en el marc de la XI Vetllada Solidària Ángel Olaran, que tindrà lloc a dos quarts de 9 del vespre del 9 de novembre al Restaurant Resquitx. Les inscripcions es poden fer fins el 30 d'octubre.

Aquests cinc noms han estat escollits per rebre la distinció després que una comissió n’hagi valorat les candidatures presentades en un procés participatiu que va finalitzar la setmana passada

Teresa Codony (Torregrossa, 1937)

Teresa Codony destaca per la seva tasca educativa en diferents centres escolars de la ciutat on va exercir com a mestra durant més de 30 anys transmetent valors. En l’actualitat segueix amb la seva tasca altruista ensenyant a pintar a usuaris del Casal per a la Gent Gran i també com a col·laboradora del Museu de Vestits de Paper, on també es guarden algunes de les peces que ha presentat a concurs en els darrers anys.

Salvador Duran (Sant Jordi Desvalls 1929)

La trajectòria de Salvador Duran destaca perquè, a banda de la seva faceta com a cronista esportiu, s’ha implicat en l’esport de la ciutat a través de diferents clubs com el Club Voleibol Femení, del qual en va ser president 26 anys; el Club de Natació Mollerussa, que també va arribar a presidir, i el Club Futbol Joventut de Mollerussa, del que va formar-ne part de la junta.

Ramon Monfà (La Sentiu de Sió, 1930)

Ramon Monfà, que ja va ser distingit en el seu moment com a fill adoptiu de Mollerussa, ha estat lligada per la seva passió pel cinema, un món en què ha treballat per difondre Mollerussa arreu i d’on li han arribat també distincions per la qualitat artística del seu treball.

Associació de dones l’Albada (1990)

L'Albada és una entitat referent no només a Mollerussa sinó en l’àmbit comarcal i compta amb l’actualitat amb prop de mig miler de sòcies que participen activament tant en l’organització com en col·laboració de diferents activitats culturals, esportives i socials que es fan a la ciutat.

Grup Excursionista Serralada (1977)

La candidatura del Grup Excursionista Serralada destaca per l’activitat duta a terme en més de 40 anys de trajectòria per a connectar esport i cultura fomentant l’excursionisme i la trobada amb la natura.

Rebran el reconeixement Ànima l'Associació de dones l’Albada i el Grup Excursionista Serralada
comentaris