27.10.2021 |
Territoris.cat

Ensenyament no disposa dels solars per al nou institut del Pla d'Urgell

Cal Duch vista interior en els usos de l'escola Les Arrels
Cal Duch vista interior en els usos de l'escola Les Arrels
Ensenyament no disposa dels solars per al nou institut del Pla d'Urgell

Segons ha explicat el director territorial d'Ensenyament Carles Vega, el departament encara no disposa de la cessió dels terrenys per a la construcció de l'INS Mollerussa 4, per la qual cosa no es pot pensar ni en projecte ni en formula arquitectònica per al nou centre educatiu.

Vega ha afegit, que no es tracta tan sols de la disponibilitat dels terrenys, sinó que la parcel·la ha de disposar de tots els serveis bàsics, per tal que es pugui platejar la construcció, i de moment no en tenen cap confirmació des del consistori mollerussenc.

Per la seva banda l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, tan sols ha respost al respecte que el nou institut és responsabilitat d'Ensenyament i té constància que s'està treballant en l'adequació de l'edifici de Cal Duch per tal que comenci el curs amb normalitat.

L'INS Mollerussa 4 estarà hubicat a l'edifici de Cal DuchVega ha assegurat que l'INS Mollerussa 4 començarà el curs el dia 12 de setembre al Cal Duch amb 44 alumnes, i un claustre de 7 professors, sota la direcció de Carme Rosell. Aquest centre acollirà els alumnes de l'escola Les Arrels de Mollerussa, Mossèn Ton Clavè de Vila-sana, Francesc Arenes de Golmés, El Roser del Poal i el Timò de Sidamon.

El director territorial ha destacat que l'edifici estava habilitat com a centre d'educació primeria, amb els espais i equipaments per escolars de 3 a 12 anys, i s'ha hagut d'adaptar a les necessitats d'alumnes de secundària. En aquest sentit ha explicat que s'han modificat els serveis i aules per al nou perfil d'alumnat, així com aules d'informàtica o tecnologies.

Cal recordar que al mes de gener d'aquest any, l'anterior director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerés va anunciar la construcció del nou INS a Mollerussa, un anunci que va causar molt malestar als pobles de la comarca. Al mes de juny l'Ajuntament anunciava que l'INS no es podria construir, per falta de disponibilitat dels terrenys i que s'habilitaria l'edifici de Cal Duch que havia sigut l'inici de l'escola Les Arrels.

Ensenyament no disposa dels solars per al nou institut del Pla d'Urgell
comentaris