ERC critica la decisió de fer un nou institut a Mollerussa perquè s'ha fet ''d'esquenes'' a la comarca

Els representants politics d'ERC al Pla d'Urgell
photo_camera Els representants politics d'ERC al Pla d'Urgell

Després que el passat dimarts, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona i el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, van fer públic la decisió de construir un nou institut de secundària, Aquest dilluns. alcaldes i regidors d'ERC al Pla d'Urgell han criticat la decisió, en considerar que s'ha pres aplicant determinats criteris polítics que han prevalgut per davant d'altres.

En un moment d'intervenció de la Generalitat pel 155 que no garanteix que el projecte es pugui materialitzar tal com s'ha plantejat.

Els republicans han convocat una roda de premsa en la qual l'alcalde de Bellvís Joan Talarn, ha lamentat que se'n van assabentar per la premsa i ha assegurat que la decisió s'ha pres d'esquenes a la comarca, sense tenir en compte els alcaldes dels 16 municipis (4 dels quals són d'ERC) i també deixant de banda a la comunitat educativa.

Per la seva banda l'alcalde de Linyola Àlex Mases, ha dit que han trobat a faltar un debat i diàleg sobre aquest assumpte que feia temps que estava al damunt de la taula davant la manca d'oferta educativa pels alumnes de la comarca.

De fet, hi ha diversos municipis del Pla d'Urgell com Linyola, Vallverd, Vilanova de Bellpuig o Ivars d'Urgell, que han d'enviar els seus alumnes a instituts de municipis de la Noguera i l'Urgell perquè al Pla no hi ha suficients places

També ha mostrat el seu malestar l'alcalde de Bell-lloc Carles Palau, criticant que el centre es plantegi d'entrada en un model constructiu de barracons i ha assenyalat que si s'hagués consensuat amb tota la comarca, potser s'hauria trobat alguna altra alternativa en un altre municipi. Tant Ensenyament com l'Ajuntament de Mollerussa van justificar el model constructiu amb mòduls prefabricats pel fet que el centre hauria d'entrar en funcionament al pròxim mes de setembre.

Des d'Esquerra s'ha volgut deixar clar que l'ampliació en dues línies l'oferta de secundària a la comarca és una bona notícia però ha considerat que es tracta d'una decisió que afecta tota la comarca que no es pot decidir de forma 'unilateral'' entre el Departament i un sol alcalde

Sobre el moment en què s'ha pres la decisió de fer el nou institut, Joan Talarn ha assenyalat que no té sentit pel fet que la Generalitat està intervinguda pel 155, de manera que la consellera Clara Ponsantí no pot prendre decisions perquè està a Brussel·les, la qual cosa indicaria que la decisió l'ha pres de forma unilateral el director dels serveis territorials d'Ensenyament.

A més a més, Esquerra ha criticat que la ubicació en uns terrenys que encara no són propietat de l'Ajuntament de Mollerussa i que actualment no tenen qualificació per aquest ús fa pensar que és una decisió sobtada i no prevista que comportarà requalificacions urbanístiques de pressa i corrents. És per això, que han volgut deixar clar que hi ha altres opcions damunt la taula que no s'han contemplat com poden ser la perifèria de Mollerussa o un altre municipi. Per tot plegat, Esquera té previst reclamar una reunió al Consell Comarcal per abordar la situació.

Comentaris