Les escoles de Mollerussa treballen per la no-violència i la pau

Els alumnes de les escoles de Mollerussa van commemorar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, amb diferents actes de sensibilització, i amb referències als grans lluitadors de les llibertats.

Els mateixos alumnes de l'escola Les Arrels escenifiquen la paraula Pau al pati del centre.
photo_camera Els mateixos alumnes de l'escola Les Arrels escenifiquen la paraula Pau al pati del centre.

Actes de diverses característiques, però amb la mateixa finalitat, van celebrar la passada setmana les escoles Pompeu Fabra i Les Arrels de Mollerussa, per commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. La lectura del manifest va ser el nexe de totes les activitats, però en cada centre van dur a terme iniciatives de diferents àmbits, culturals, musicals o artístiques.

L'escola Pompeu Fabra es van dedicar a dibuixar llapis de colors amb els desitjos de tot l'alumnat i embolicant la paraula Pau, amb la voluntat d'aconseguir un Món més just, amb llibertat per poder expressar el que pensem; sense odis, egoismes ni violència; un món definitivament en PAU. Les activitats també van incloure la interpretació de la cançó de la Pau, amb música de l’Arnau Centpeus de Dani Coma, adaptada pels nens i nenes del centre.

La tarda va estar dedicada al teatre amb la representació de l'obra Colorín colorado, esta guerra se ha acabado, que van interpretar els alumnes de cinquè. Una acció de centre que pretenia fomentar el treball diari, per millorar l'entorn i contribuir junts en solucionar els conflictes que dificulten la convivència i les relacions amb els companys i companyes, amb el diàleg i el respecte a l’espai personal de cadascú, sense discriminacions i en igualtat de condicions.

L'escola Les Arrels va centrar la seva acció en un mural que representa un gran cor, per tal que bategui tot l'any. L'activitat es va completar amb la lectura de frases cèlebres de personatges rellevants com Nelson Mandela i la cèlebre Peace is always beautiful” de Walt Whitman; “Tot sembla impossible fins que es fa”; “Peace begins with a smile” Mother Teresa; “Let us remember: One book, one pen, one child, and one teacher can change the world”; Malala Yousafzai; “La pau no pot mantenir-se per la força, només es pot aconseguir mitjançant l'entesa”; “Love is the flower you've got to let grow” John Lennon; “An eye for an eye only ends up making the whole world blind” de Mahatma Gandhi. Frases que han combinat català i anglès, amb la intenció d'internacionalitzar l'aprenentatge de les llengües.

Les Arrels, va completar l'acció amb la projecció de la conferència que Pau Casal va dirigir a l'ONU l'any 1971, també en anglès, en la que el músic català, fa un clam a la pau al món, el mateix que han volgut fer els alumnes en aquesta jornada de sensibilització.

comentaris