29.02.2020 |
Territoris.cat

Estades d'anglès i reivindicació del transport públic a Golmés

Jordi Calvís i Mayra Bonjorn esperen als nens i nenes a l'estació de Golmés
Jordi Calvís i Mayra Bonjorn esperen als nens i nenes a l'estació de Golmés
Estades d'anglès i reivindicació del transport públic a Golmés

L'empresa golmesenca Fun and Learn, dedicada a l'educació en el lleure, organitza des de fa quatre anys colònies d'estiu d'immersió lingüística en anglès en aquesta població del Pla d'Urgell, i donada la situació geogràfica en vers la demarcació de Lleida, van creure oportú reivindicar el tren com a mitjà de transport per desplaçar-se al municipi. Una proposta a la qual es va sumar l'Ajuntament, també amb la voluntat de fomentar l'ús de la línia ferroviària de Lleida a Cervera.

Des del passat 25 de juny, cada dia arriben en tren al voltant d'una trentena d'infants i joves, procedents de Lleida, acompanyats dels monitors que els recullen en l'estació de la capital del Segrià 

Depenent del dia de la setmana els participants en les estades porten el seu patinet o bicicleta, amb els que es desplaçaran per les diferents instal•lacions de Golmés on duen a terme les activitats.

La responsable de les estades Mayra Bonjorn ha explicat que la proposta del transport públic aporta als pares molta tranquil•litat, i ofereix a les famílies la possibilitat que els infants i joves puguin d'accedir a activitats que els permet aprofundir en el coneixement de l'entorn del territori.

Activitats en el parc de Golmés dels participants en les estades Fun and LearnLes estades es fan totalment amb anglès, amb monitors natius, i es compagina l'ensenyament de la llengua amb visites a conreus, explotacions agrícoles i ramaderes, així com a lloc d'interès turístic i cultural del voltant de Golmés, en les que els participants amplien el coneixement del vocabulari.

El servei de menjador dels participants en les estades Fun and LearnL'alcalde de Golmés, Jordi Calvís, ha explicat que les estades s'han convertit en un referent, ja que cada any s'ha incrementat el nombre de participants. Una acceptació que es deu a la disponibilitat dels equipaments que disposa el municipi, poliesportiu, piscines, parcs verds, i espais tancats, que en trobar-se relativament a prop uns dels altres fan més funcionals totes les activitats. I aquest és un dels atractius destacats de les estades, al que s'afegeix l'experiència dels impulsors, veïns de Golmés, que es van formar en el Keene State College, de l'estat americà de New Hampshire.

Mayra Bonjorn i l'equip de Fun and Learn, gestionen des de Golmés activitats d'intercanvi i estades d'immersió als Estats Units, però les estades al Pla d'Urgell, és una de les activitats més rellevants, amb una important repercussió fins i tot a la demarcació de Barcelona. Les colònies golmesenques compten amb 11 monitors, la major part natius, que coordinen a una vuitantena d'infants i joves de 3 a 14 anys. Els participants es distribueixen en cinc grups, per tal que l'aprenentatge sigui més efectiu. Les inscripcions es poden fer per setmanes, i també disposen de servei de menjador, ja que l'horari és de 9 del matí a les sis de la tarda.

L'Ajuntament de Golmés compagina aquestes estades, amb les que s'organitzen des de l'àrea d'Ensenyament del consistori, dirigides a infants i joves de 3 a 12 anys. Ambdues activitats reuneixen fins al mes de setembre més d'un centenar de nens i nenes procedents d'un gran nombre de poblacions de la demarcació de Lleida.

Comentarios