27.10.2021 |
Territoris.cat

Les festes de Sant Isidori han fet fluir cultura i tradicions a Mollerussa

 

Reconeixement a les puntaires mollerussenques
Reconeixement a les puntaires mollerussenques
Les festes de Sant Isidori han fet fluir cultura i tradicions a Mollerussa

El traspàs del testimoni des de Mollerussa cap a Platja d'Aro, que en serà la seu de la Diada Puntaire el 2020, cuejaven els actes de les Festes de Sant Isidori a la capital del Pla d'Urgell. La trobada puntaire que va reunir al voltant de 1.200 participants procedents de tot Catalunya, de València, Valladolid o Zamora, i també alguns arribats de França. Una diada que per primer cop s'ha celebrat durant dos dies i que ha estat acompanyada per una fira amb una cinquantena de parades de venda de productes relacionats amb la punta de coixí, algunes procedents de Bèlgica i d'Itàlia.

El traspàs del testimoni des de Mollerussa cap a Platja d'Aro de la Diada de PuntairesL'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la presidenta de l'Associació Albada, Teresa Grañó, van lliurar el testimoni de la Diada a la regidora de Turisme, Dinamització Cultural i Comunicació de Platja d'Aro, Imma Gilabert, en el decurs de l'acte que també va comptar amb la presència de la presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires, Rosa Maria Provencio. També s'ha aprofitat l'acte de traspàs per fer un reconeixement a quatre sòcies de l'Albada que han elaborat en punta de coixí el perfil de 5 dels edificis emblemàtics de la ciutat com són la Parròquia de Sant Jaume, la capella de Sant Isidori, la Casa Canal, el del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i l'Ajuntament.

La setmana de Sant Isidori finalitzava amb el concert Vents, i Arquets de Ponent al Teatre l'Amistat, impulsat des de l'Escola Municipal de Música, la Trobada de Colles Bastoneres i la celebració de la Diada de la Verge de Montserrat així com la missa de vot de poble a Sant Isidori, el dissabte. El diumenge es recuperava el Concurs de Colles Sardanistes, que es va dur a terme a l'avinguda de la Fira, i posava el punt final el tradicional Concert de Sant Isidori de l'Orfeó Renaixença al Teatre L'Amistat.

Les festes de Sant Isidori han fet fluir cultura i tradicions a Mollerussa
comentaris