27.10.2021 |
Territoris.cat

Les festes de Sant Isidori de Mollerussa tindran com a pregoner al cirurgià Josep Maria Greoles

L'Orfeó Renaixença tancarà el programa que inclou també el nomenament del cineasta Ramon Monfà com a Fill Adoptiu i la participació de més de 600 escolars en una matinal sardanista

Premi Novel·la Breu Mollerussa 2015 Interior
Imatge del lliurament del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa de l'any passat
Les festes de Sant Isidori de Mollerussa tindran com a pregoner al cirurgià Josep Maria Greoles

Mollerussa ha preparat, del 29 de març al 3 d’abril, un intens programa cultural per celebrar les Festes de Sant Isidori, cartell que s'obrirà amb el Pregó de les Festes a càrrec del metge cirurgià Josep Maria Greoles. Aquest acte se celebrarà a les 21.00 hores al Teatre L’Amistat i es clourà amb una actuació de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa Jordi Piqué.

Per al dimecres 30 s’ha programat, a les 18.00 hores, una hora del conte a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila en commemoració del Dia Internacional del Llibre Infantil. Posteriorment, a les 21.00, el Centre Cultural acollirà una conferència de Joan Yeguas, del Museu Nacional d’Art de Catalunya, sobre el tema “Sant Isidor de Quios i la seva imatge a Mollerussa”.

El Pavelló Firal acollirà dijous dia 31 la primera edició de la Fira Universitària del Pla d'Urgell

Passant al dijous 31, el Pavelló Pla d’Urgell acollirà durant tot el matí la 1a Fira Universitària del Pla d’Urgell, una iniciativa pionera a la comarca que, organitzada per l’Oficina Jove del Pla d’Urgell, oferirà xerrades i tota la informació que els estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius necessiten per decidir el seu futur acadèmic. Participen en aquest projecte universitats d’arreu de Catalunya i de centres de les comarques lleidatanes.

També el dijous, a les 12.30 hores, es farà la Diada dels avis, que inclou la celebració d’una missa a l’església parroquial i un dinar amb ball i lliurament de guardons, al Pavelló Poliesportiu.

Així ho ha explicat aquest dimarts Joan Ramon Domingo, regidor de Cultura, en la presentació dels actes, que s’ha dut a terme a l’Ajuntament. Domingo ha explicat que l’objectiu és donar “un caire més festiu, més obert i popular” a aquesta setmana.

La periodista i escriptora Llúcia Ramis presentarà el dia 1 a la nit el Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

El divendres 1 d’abril, Mollerussa Capital de la Sardana 2016 ha organitzat una trobada amb els centres escolars a la plaça de l’Ajuntament, que també inclourà una cercavila i dos espectacles, a més d’una sardana de germanor per tancar la matinal. Es preveu que uns 620 escolars de Mollerussa participin en aquest acte. Al vespre, a les 21.00 hores, arribarà el torn per al lliurament del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, que enguany ha rebut una xifra rècord d’obres presentades, ja que n’hi ha un total de 48. Aquest acte es farà al Teatre L’Amistat i serà presentat per la periodista i escriptora Llúcia Ramis.

El dissabte 2, a les 17.30, es farà a la plaça de Manuel Bertrand la 8a Trobada i Cercavila de Colles Bastoneres, convocatòria que serà el preludi a l’acte solemne de nomenament del cineasta Ramon Monfà com Fill Adoptiu de Mollerussa, que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament a les 18.30. En acabar, a les 20.15 se celebrarà la Missa de vot del poble en honor a Sant Isidori, amb anada en manifestació a la seva capella i cant dels goigs.

El dia 2 tindrà lloc la 8a Trobada i Cercavila de Colles Bastoneres

Els actes d’aquesta intensa setmana acabaran el diumenge 3 d’abril. A les 10.00 hores, es farà la 19a Trobada de Puntaires al Pavelló Pla d’Urgell, mentre que a les 12.30 es representarà a la plaça Major l’espectacle infantil de carrer “Rats”, a càrrec de la companyia Campi qui Pugui, premi al millor espectacle de carrer de la Fira de Titelles 2015. Ja a la tarda, a les 19.00 hores, el Teatre L’Amistat acollirà el Concert de Sant Isidori-40 aniversari de l’Orfeó, a càrrec de l’Orfeó Renaixença amb el Quartet Altimira.

A més, es podrà visitar a la Sala d’Exposicions del Centre Cultural la mostra “70 anys de l’Agrupació Sardanista Mollerussa”.

Podeu consultar el programa complet de les Festes de Sant Isidori 2016 a través de la pàgina web municipal a http://www.mollerussa.cat/public/1/Diptic%20ST_ISIDORI-2016.pdf

Les festes de Sant Isidori de Mollerussa tindran com a pregoner al cirurgià Josep Maria Greoles
comentaris