El festival Cua d'Estiu consolida Fondarella com aparador d'espectacles de petit format de la demarcació de Lleida

Cua creixerà amb una oferta lúdica per als diumenges al matí, será el 'Vermut de la Cua' que inclourà actuacions i performances d’artistes i companyies del territori.

El Cocert del grup Morena amb el concert  Tradipatxanga clausuren el Cua d'Estiu de Fondarella
photo_camera El Cocert del grup Morena amb el concert Tradipatxanga clausuren el Cua d'Estiu de Fondarella

Un èxit rotund amb aquestes paraules qualifica l’organització del festival Cua d’Estiu d’espectacles de petit format la quarta edició, que va finalitzar aquest cap de setmana a Fondarella amb les actuacions del Col·lectiu Free’t i el grup Morena, que ha estat obtingut el premi del públic per votació popular. Amb una mitjana de 150 persones per espectacle, s’ha assolit un volum de públic d’unes 2.000 persones. El festival, que ha reunit deu actuacions en quatre espais íntims de la localitat de Fondarella, a banda d’exposicions i activitats paral·leles ha presentat enguany teatre, música, circ i noves tendències artístiques de companyies del territori.

El Col·lectiu Col•lectiu Free’t en el festival Cus d'Estiu de FondarellaImprovisacions al Porxo del Col·lectiu Free’t i Tradipatxanga del grup Morena, premi del públic del festival, unes de les iniciatives que l'organització va incorporar en aquesta quarta edició del festival del Pla d'Urgell.

Aquesta és la marca de la Cua d’Estiu, expliquen els organitzadors. Un festival que serveixi de plataforma per promocionar les companyies de les Terres de Lleida que estan triomfant a l’estranger i aquí de vegades tot just coneixem. Volem mostrar noves tendències, moviments avantguardistes made in Lleida.

L’organització agraeix a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida el seu suport per fer possible que Fondarella sigui un aparador del talent artístic lleidatà, on cada vegada hi ha més públic provinent d’arreu de les terres de Lleida

L’organització ja té clar que l’any que ve la Cua creixerà amb una oferta lúdica per als diumenges al matí, serà el Vermut de la Cua que inclourà actuacions i performances d’artistes i companyies del territori.

El cicle Cua d’Estiu es va estrenar el setembre de 2012 a Fondarella. L’objectiu de Cua d’Estiu és dotar d’una iniciativa cultural que vinculi cultura i patrimoni i que contribueixi a dinamitzar el Pla d’Urgell.

comentaris