La Fira de la Camamilla de Linyola comptarà amb sis espais diferenciats

Els organitzadors han convidat al cantautor viral Lo Pau de Ponts que presentarà la composició La cançó de Linyola, el diumenge a dos quarts de dues 

Trobada de tractors clàssics en el marc de la Fira de la camamilla
photo_camera Trobada de tractors clàssics en el marc de la Fira de la camamilla

Les olors de la camamilla i altres plantes medicinals envairan aquest cap de setmana Linyola amb motiu de la quarta edició de la Fira dedicada a aquesta planta. Un certament que vol ser l'epicentre d'un sector que pot significar una manera de diversificar els correus tradicionals del territori, i per altra banda generar activitats de transformació amb un ampli ventall de possibilitats.

Fira de la camamilla i plantes medicinals de Linyola 1Per aquest motiu la Fira comptarà amb sis espais diferenciats espai Exposicions, espai Camamilla, espai Lúdic, espai Tallers, espai Gastronòmic i espai Tractor. En aquest sentit l'àrea professional i sectorial s'abordarà des de l'espai Camamilla en el que dissabte es dura a terme la jornada tècnica sobre els usos d'aquest producte, juntament amb altres plantes aromàtiques i medicinals, que tindrà lloc en la sala Pau Casals al matí. El diumenge l'espai Tallers oferirà activitats com ara una demostració de construcció de parets de tàpia, tallers de treballs manuals amb la camamilla com a protagonista i un show cooking a càrrec de Jordi Vidal, xef del restaurant la Guspira de Linyola.

Podeu descarregar el programa d'activitats en aquest enllaç

El besant sectorial es compaginarà amb activitats de lleure com la trobada de tractors antics a la plaça Planell i la gimcana de força amb tractors, així com una nova edició de la Marxa Mascançà que tindrà lloc el diumenge, dia en què també tindrà lloc el concert de Lo Pau de Ponts, que presentarà la cançó dedicada a Linyola.

Trobada de tractors clàssics en el marc de la Fira de la camamilla 1Destacar que durant tot el cap de setmana els establiments de restauració i el comerç del municipi del Pla d'Urgell presentaran plats i productes elaborats amb la camamilla de Linyola única per les seves característiques.

L'alcalde de Linyola Àlex Mases ha destacat que en cada un dels espais es duran a terme activitats relacionades amb la temàtica de l'espai però amb la camamilla i les plantes medicinals com a protagonistes, és a dir, a l'Espai Exposicions doncs hi haurà una mostra de plantes i de més de 150 llibres botànics, entre d'altres. A l'Espai Gastronòmic es podrà degustar creacions originals fetes amb camamilla de Linyola. A l'Espai Tallers, es duran a terme tallers i demostracions durant tot el cap de setmana; i així en tots els espais, amb activitats com són les degustacions gastronòmiques que ja van començar aquest dimecres.

comentaris