Linyola cohesiona, veïns i entitats al voltant de la Fira de la Camamilla

Els alumnes de cicle Mitjà de l'escola El Sitjar s'impliquen en la Fira de la Camamilla, amb el desplegament del projecte Patrimoni de Linyola, presentant el treball sobre la camamilla

 

 

Els protagonistes de les activitats de la Fira de la Camamilla de Linyola
photo_camera Els protagonistes de les activitats de la Fira de la Camamilla de Linyola

Linyola es prepara per la Fira de la CamamillaLa Fira de la Camamilla de Linyola té previst convertir-se en eina de reivindicació del sector de les plantes aromàtiques, medicinals i remeieres, segons ha explicat l'alcalde del municipi Àlex Mases. El certamen que se celebrarà aquest cap de setmana, ha organitzat una taula rodona en la qual participaran diferents agents implicats en aquest sector, amb l'objectiu d'exposar les possibilitats que es pugui convertir en alternativa o complements dels conreus tradicionals.

Segons Àlex Mases, els productors de plantes aromàtiques pretenen que el sector de la restauració, pugui incloure en les seves propostes castes d'infusions, de la mateixa manera que ho fan amb els vins. Mases ha afegit que la taula rodona que se celebrarà el dissabte a dos quarts de cinc de la tarda, a la sala Pau Casals, reunirà a representants del sector acadèmic, productors, restauradors, sindicats agraris, sector industrial, producció ecològica i administració per debatre sobre les estratègies del sector.

Antic moli d'oli de LinyolaLa tercera edició del certamen ha fet possible cohesionar a veïns i entitats del poble, en un projecte que també vol ser eina de dinamització i divulgació del municipi i del seu entorn. En aquest sentit el municipi recuperarà el molí d'oli de la família Melgosa, un element que data de 1827, per transformar-lo en espai d'exposicions. En aquesta edició l'espai acollirà una mostra de maquetes de tractors, obra de Josep Mir. L'espai també estarà obert al públic per tal que pugui visitar l'antiga maquinària que encara es conserva, i escoltar les explicacions de Josep Martí, un antic treballador del molí.

Presentació Fira Camamilla Josep Martí, Josep MirSegons l'alcalde Àlex Mases, la voluntat del consistori ha sigut recuperar aquest espai, d'una banda per evitat la degradació de l'edifici i per altra dinamitzar l'activitat cultural en la zona del Castell, com atractiu arquitectònic i cultural del municipi.

En aquest efecte de cohesió i participació, també si ha implicat l'escola El Sitjar, que dins del projecte Patrimoni de Linyola ha dut a terme un treball sobre la camamilla local, elaborat pels alumnes de cicle mitjà del centre educatiu. Els escolars presentaran el seu estudi, en una de les trenta-cinc parades que participaran en la mostra, entre elles també entitats locals i elaboradors de productes de proximitat.

La trobada de tractors, els concerts de l'Escola municipal de Música, la Biblioteca, la Llar de Jubilats,seran altres entitats que ha preparat activitats, per fer més atractiva l'estada dels visitants en el municipi.

Comentaris