09.05.2021 |
Territoris.cat

La Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell duplica expositors

La vedella serà l’element comú de la Mostra Gastronòmica de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

Mostra Gastronómica de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
Mostra Gastronómica de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
La Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell duplica expositors

Ivars d’Urgell celebrarà els pròxims dies 2 i 3 d’abril la vuitena edició de la Fira de l’Estany, un certament que ha duplicat el nombre d’expositors, de 65 en la passada edició als 120 de la d’enguany. Segons el coordinador del certamen, Edgar Aldana, aquesta demanda ha obligat a l’Ajuntament, ha incrementat la superfície d’exposició fins als 2.800 metres quadrats, que ocuparan el pavelló poliesportiu i les zones exteriors.

Presentació Fira de l'Estany i Mostra Gastronómica 2016Per la seva banda, l’alcaldessa d’Ivars d’Urgell, Montserrat Coma, a atribuït aquest increment de demanda d’espais, al fet de la gratuïtat de les parcel·les, i per altra banda a l’efecte crida de l’espai natural de l’Estany, que aplega un gran nombre de públic familiar els caps de setmana.

La mostra comptarà amb expositors de diversos sectors, provinents de tota Catalunya, així com d’establiments del municipi.
Com a novetat en aquesta edició es duran a terme tastos de vins dels cellers Castell del Remei i Cercavins de Verdú, una activitat que es farà en el Centre d’Interpretació de Cal Sinén en el parc natural de l’Estany. També s’incorporen els Show Cooking que conduiran els cuiners Expositors de la Fira de l'EStany d'Ivars d'Urgell 1Sergi Arizeta, Alex Guiu i Josep Maria Forn, activitat que es durà a terme en l’Alberg Arpella.

El certamen l’inauguraran el president de la Diputació Joan Reñé, acompanyat del president del Consell Comarcal, Josep M. Huguet, i el director Carles Porta.

Amb el fil conductor de la vedella, els restaurants Cal Xelin, Cal Modest, Amoca, Castell del Remei, 2007 i Petit Xiroi, elaboraran un seguit de Visites de públic familiar a l'Estany d'Ivars i Vila-sanaplats que protagonitzaran la cinquena Mostra Gastronòmica de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, que se celebrarà en el mar de la fira ivarsenca el diumenge 3 d’abril.

Aquest any la mostra tindrà lloc en el Centre d’Interpretació de Cal SinénJosep Maria Forn del restaurant 2007 ha explicat que en anys anteriors s’havia dedicat la jornada a l’anguila, la nou, el porc o el conill, productes tradicionals de la cuina de la comarca i aquest any l’hi ha tocat a la vedella. Forn ha desvelat que el seu restaurant presentarà un plat fred de carpaccio de vedella amb un acompanyament de maionesa de poma.

La Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell duplica expositors
comentaris