La Fira de Sant Josep habilitarà un miler de places d'aparcament per a visitants i expositors

Fira de Mollerussa amplia fins a 800, les polseres identificatives per a menors que estaran disponibles als Punts d’Informació

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera Reunió dels cossos de seguretat i emergències que participen en el desenvolupament de la Fira de Sant Josep

Fira de Mollerussa habilitarà de l’ordre d’un miler de places de pàrquing amb motiu de la pròxima 145 Fira de Sant Josep, que se celebrarà del 17 al 19 de març, i destinades a visitants i expositors. Com a novetat, l’ens firal introdueix enguany algunes mesures de millora en la senyalització d’aquestes zones d’aparcament, amb la seva numeració i col·locació de banderoles verticals, amb l’objectiu de millorar la visualització i localització d’aquests espais.

Per al públic visitant es disposaran de més de 800 places d’aparcament que estaran distribuïdes entre quatre pàrquings: el del carrer Ricard Vinyes, amb una capacitat per uns 300 vehicles; el del carrer Ivars d’Urgell, per a uns 250; el del carrer Josep Irla, amb unes 70 places, i el de la Ronda de Ponent (darrere del col·legi Ignasi Peraire), amb capacitat per acollir 200 cotxes més, aproximadament. A més, els visitants de la fira podran fer anar els aparcaments públics que l’Ajuntament té habilitats durant tot l’any.

El muntatge de la Fira s’iniciarà el dimecres dia 15 de març amb el tall al trànsit dels carrers afectats

Finalment, Fira de Mollerussa habilitarà un cinquè espai d’aparcament, aquest tancat exclusivament per a expositors, localitzat a l’avinguda Els Negrals i amb un centenar de places, igual que en les darreres edicions. Totes les zones de pàrquing es poden consultar a la pàgina web de Fira de Mollerussa www.fira.com

Les oficines de l’ens firal de la capital del Pla d’Urgell han acollit aquest dilluns la reunió de seguretat prèvia al certamen, amb la participació de tots els cossos de seguretat que participaran en la fira, des de les forces de seguretat públiques (Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil), fins als equips d’emergències (Creu Roja, SEM i Bombers) i l’empresa privada contractada per l’organització (amb una trentena d’efectius que treballaran durant els dies de la fira). A la reunió van assistir també representants de Fira de Mollerussa i de l’Ajuntament.

El muntatge de la 145 Fira de Sant Josep s’iniciarà dimecres dia 15 de març, quan es procedirà al tall del trànsit dels carrers afectats. Des de llavors i fins al desmuntatge no es podrà circular pel Recinte Firal, el qual només s’obrirà a la nit (de les 21 a les 9 hores) en dos punts: la rotonda de la cruïlla de l’avinguda del Canal amb la carretera de Miralcamp i el pas localitzat al Camí de Belianes (davant els Mossos d’Esquadra).

Precisament aquesta zona, i a causa de l’ampliació del Recinte Exterior amb el 3r Saló del Tractor, es veurà afectada amb el tall del trànsit al carrer Mestre Capell, en el tram des del Passeig de la Sardana i fins al Camí de Belianes, i al carrer Dardanells, entre el Camí de Belianes i carrer Josep Irla. Com a itinerari alternatiu, s’habilitarà un pas pels carrers Josep Tarradellas - Camí de Belianes - Folch i Torres.

Trasllat de l’estació d’autobusos del 14 al 21 a la rotonda de L’Albada

D’altra banda, durant els dies de fira i com anys anteriors, la parada dels autobusos es trasllada de l’Estació a la rotonda de l’Albada, la qual cosa s’efectuarà del 14 al 21 de març, ambdós inclosos.

Pel que fa a la campanya posada en marxa des de Protecció Civil l’any passat i adreçada a menors, amb polseres identificatives per tal de facilitar i agilitzar la localització d’aquests en cas de perdre’s o desorientar-se, enguany es continua i s’amplia amb un major nombre de braçalets que estaran disponibles als punts d’informació del Recinte Firal (es disposarà de fins a 800 polseres) i amb el repartiment, als pares que estiguin interessats, d’un tríptic informatiu de Protecció Civil amb recomanacions en cas d’anar a llocs amb molta afluència de gent.

Una quarantena de joves del Pla treballaran com a auxiliars als punts d’informació, pàrquings, protocol, estands o fent enquestes, entre altres feines

El desenvolupament diari de la fira també serà possible gràcies al treball d’una quarantena de joves de Mollerussa i altres poblacions de la comarca del Pla d’Urgell que treballaran com a auxiliars de fira els dies del certamen. Aquests nois i noies, que van rebre la formació necessària en una jornada que es va portar a terme per l’organització firal durant les vacances de Nadal, cobriran diferents feines dins el Recinte Firal, ja sigui als punts d’informació, a les jornades tècniques, pàrquings, protocol, estands o en la realització d’enquestes, entre altres.

comentaris