27.02.2021 |
Territoris.cat

Fira de Mollerussa reivindica ajuts institucionals per millorar la qualitat dels certàmens

Presentació Fires de Mollerussa
Presentació Fires de Mollerussa
Fira de Mollerussa reivindica ajuts institucionals per millorar la qualitat dels certàmens

El president del Patronat de Fira i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, considera que falta l'ajut institucional per fer el salt qualitatiu i la valoració definitiva per fer una mica més del que fem ara. Solsona afegeix que el 50% dels ingressos de l'ens firal l'aporten els expositors, per la qual cosa estaria bé de poder aconseguir el suport de les administracions, en qualsevol dels sectors de les fires.

Solsona destaca que Fira de Mollerussa no vol més diners per tenir diners..., sinó per constatar que si l'ens ha pogut arribar a fer, amb fons propis i el suport de la Diputació tot el que a fet, imaginin on podria arribar amb més recursos econòmics. Amb tota seguretat es podria millorar el llistó qualitatiu dels certàmens

Marc Solsona i Xavier Roure en la presentacio de les fires de MollerussaMarc Solsona ha qualificat de desequilibrat el pressupost de Fira de Mollerussa, que aquest any arribarà als 698.000 euros, i ha lamentat que només mantenen l'ajut de la Diputació de Lleida pel que fa a ingressos de les administracions públiques i per això ha reivindicat que si es vol parlar de territori i competir amb igualtat de condicions a tot arreu calen ajuts d'altres instàncies i departaments com el d'Agricultura, el govern espanyol o els fons europeus.

Presentació Fires de Mollerussa demostracio de vols de dronEl president de Fira de Mollerussa, també ha fet referència al Saló del Tractor, un espai de la Fira de Sant Josep que el sector va decidir que fos de caràcter bianual. En aquest sentit l'any 2022, que l'ens commemora el 150 aniversari de la mostra agrícola no hi hauria tractors, un fet que segons Solsona no tindria sentit, per la qual cosa s'està treballant, i continuaran buscant la fórmula per resoldre aquest tema per la data que toca.

Marc Solsona ha fet aquestes declaracions en el marc de l'acte de presentació del calendari firal, acompanyat del director de Fira de Mollerussa Xavier Roure qui ha explicat que enguany s'han programat 9 fires ja consolidades al calendari, les mateixes que l'any passat. La primera serà la Dron Party, els dies 14, 15 i 16 de febrer, que enguany presenta com a novetat una zona expositiva amb 15 expositors. 

Roure, ha explicat que aquestes firmes depenen del clúster Catalonia Smart Drone, per la qual cosa significa que són les "millors" empreses del sector i s'hi podran veure, per exemple, drons destinats a l'agricultura

Salo del Tractor 2013 Fira Sant Josep.La següent fira al calendari és la més important, la de Sant Josep, que enguany celebra la 148a edició i també inclou el Saló de l'Automòbil. Per aquest certamen, que tindrà lloc del 19 al 22 de març, l'any passat hi van passar 175.000 visitants i 1.400 assistents a les jornades tècniques amb un total de 294 expositors. En aquesta edició no està prevista l'assistència de les cases de tractors, ja que fa anys que hi alternen la seva presència de forma bianual amb la Fira de Sant Miquel de Lleida. 

Segons Roure, ara com ara ja hi ha confirmada una ocupació del 70% d'exposició amb un total de 200 expositors tancats, per la qual cosa es preveu plena ocupació

El calendari firal l'acaben de configurar les fires Autotrac, EquiMollerussa, Expo Clàssic, el Concurs de Pintura Ràpida, l'Autotardor i la Lan party. El 2019 l'ens va registrar xifres rècord de vendes de vehicles en els seus certàmens firals dedicats a l'automoció assolint els 11,9 milions d'euros de negoci, fet que els situa com a capdavanters a les terres de Ponent.

Fira de Mollerussa reivindica ajuts institucionals per millorar la qualitat dels certàmens
comentaris