Fondarella acull la gira de l'espectacle En català si us plau de l'Orfeó Lleidatà

L'espectacle està dirigit per Pedro Pardo, amb la narració en escena de Jaume Jovells, i text de la
periodista d’Anna Sàez. 

L'Orfeó Lleidatà presenta l'espectacle En català si uns plau, a Fondarella.
photo_camera L'Orfeó Lleidatà presenta l'espectacle En català si uns plau, a Fondarella.

L'Orfeó Lleidatà va fer una parada amb el seu espectacle En català si us plau, aquest dissabte en la Sala d'Actes de Fondarella, una representació més de les que el grup vocal està duent a terme arreu del territori. El públic va poder recordar cançons com el Cant de la Senyera, Muntanyes de Canigó, Al vent, Rossinyol, Molt lluny d'aquí, l'Empordà, l'Estaca, Els segadors, entre altres, temes que van permetre viatjar en el temps alternant cançó protesta, cançó tradicional o sardanes.

Amb el suport de la Diputació de Lleida, l'espectacle compagina música i història, per explicar des de la dramatització el devanir del poble català de les acaballes de la dictadura franquista fins al retorn del president Tarradellas de l’exili.

Les peces interpretades fan memòria de la recuperació de la democràcia a Catalunya, fent un paral·lelisme amb la realitat sociopolítica actual i les mobilitzacions massives a favor del dret a decidir. Aquesta remembrança emociona el públic que coincideix en destacar l’originalitat de l’espectacle dirigit per Pedro Pardo, amb la narració en escena de Jaume Jovells, i text de la periodista d’Anna Sàez.

En català si us plau, s’ha estrenat a les Borges Blanques, Torres de Segre, la Pobla de Segur i Sort. El cicle continuarà la gira a Balaguer i Agramunt l'11 d'abril i a l'Institut d'Estudis Ilerdencs el 28 d'abril.

Comentaris