Francesc Maqueda escriu l’obra que interpretarà la colla Som del 66 els dies 14 i 15 de gener

Qui no té un problema? és un text que l'autor va escriure a mida per cadascun dels nou actor que participen en la representació

Qui no té un problema? escrita i dirigida per Francesc Maqueda
photo_camera Qui no té un problema? escrita i dirigida per Francesc Maqueda

Francesc Maqueda és un polifacètic Mollerussenc que va néixer l'any 1966, per la qual cosa forma part de la Colla Som del 66, que al llarg de l'any passat van organitzar un seguit d'activitats en commemoració del seu natalici.

Cartell de la representació que duran a terme la Colla Som del 66Maqueda va viure molts anys a Anglaterra, on va treballar i es va formar en l'art dramàtic, però un ictus, el va obligar a tornar a Mollerussa on es va recuperant tot portant una activitat força normalitzada, fins i tot formant-se en música i cant en l'Escola Municipal de Música de la capital del Pla d'Urgell.

Els membres de la Colla Som del 66, entre les activitats que van proposar pel calendari, havien programat la representació d'una obra de teatre, però el text escollit era en castellà i no el van trobar traduït al català, per la qual cosa Maqueda va decidir d'escriure'n un per l'ocasió. D'aquí va sorgir Qui no té un problema?, un text que va crear a la mida de cadascun dels nou actors que interpretaran l'obra.

Cal destacar que cap dels voluntariosos actors ha xafat mai un escenari, per la qual cosa Maqueda ha tingut, que aplicar els seus dots d'interpretació per formar i dirigir a la companyia, una tasca que estan realitzant des del mes de maig.

Segons els membres de la Colla Som del 66 els resultats sorprendran amb tota certesa, d'una banda pel bon humor del text, i per altra per la frescor i soltesa dels actors. La representació tindrà lloc els dies 14 i 15 de gener, a dos quarts de deu i a les set respectivament, al Centre Cultural, per la qual cosa recomanen adquirir les entrades anticipades, ja que l'aforament del local és limitat.

Amb aquesta representació la Colla del 1966, pesarà el relleu als del 1967, però abans hauran de participar en la cavalcada dels Reis i en el Carnestoltes.

Comentaris