26.11.2020 |
Territoris.cat

La Generalitat executarà les obres de la carretera Linyola-Bellcaire entre el 2017 i 2018

Segons els alcaldes de Bellcaire i Linyola Jaume Montfort i Àlex Mases respectivament, la reivindicació perquè es millori aquesta via fa molts anys que s'arrossega, des que es va arreglar el tram entre Linyola i Mollerussa

Membres dels consistoris de Bellcaire i Linyola en un dels trams conflictius de la carretera
Membres dels consistoris de Bellcaire i Linyola en un dels trams conflictius de la carretera
La Generalitat executarà les obres de la carretera Linyola-Bellcaire entre el 2017 i 2018

La Generalitat té previst iniciar els treballs de millora de la carretera entre Linyola i Bellcaire a finals del 2017 segons ha explicat aquest dimecres els alcaldes d'ambdós municipis Àlex Mases i Jaume Montfort. Declaracions que es produïen després que els alcaldes s'assabentessin que l'executiu Català havia destinat una partida de 237.000 euros en el pressupost del 2017 per aquesta obra.

Mases i Montfort van demanar explicacions a la directora del Departament a Lleida, Dolors Tella, i al mateix conseller Josep Rull, per poder aclarir a què corresponia la partida que contemplaven els comptes de la Generalitat, a la qual cosa els van respondre quer es tractava del finançament de les primeres certificacions de l'obra i que el gruix fort del projecte estarà inclòs als comptes del 2018.

Àlex Mases i Jaume Montfort en la roda depremsaLa previsió del Departament de Territori i Sostenibilitat és de fer l'obra en una sola fase i finalitzar-la en el màxim d'un any. Aquesta via que registra un important volum de trànsit de cotxes, camions i tractors cada dia i que funciona com a connector comarcal presenta un estat de deteriorament evident amb molts trams on l'asfalt està desgastat, amb forats i també amb un parell de ressalts i corbes perilloses amb falta de visibilitat. El fet que sigui una via molt estreta encara posa amb més risc els usuaris que hi circulen. El tram afectat és de 4,5 quilòmetres i es calcula que els treballs costaran uns 5,1 milions d'euros.

la carretera presenta un estat de deteriorament evident amb molts trams on l'asfalt està desgastat, amb forats i també amb un parell de ressalts i corbes perilloses amb falta de visibilitat.

Àlex Mases ha recordat que la reivindicació perquè es millori aquesta via fa molts anys que s'arrossega, des que es va arreglar el tram entre Linyola i Mollerussa. És una carretera molt transitada, ja que connecta el Pla d'Urgell amb la Noguera i també l'Urgell. No hi ha dades exactes de quin és el volum de vehicles diaris que hi passen però s'estima que podrien ser entre 1.500 i 2.000 en funció de l'època de l'any. A més a més, Mases ha destacat que és una carretera escolar perquè hi passen tots els alumnes de Linyola que van a l'institut de Bellcaire.

Finalment, Mases també ha aprofitat per demanar una dignificació de les rotondes que hi ha a la variant de Linyola amb més il·luminació i cartells indicatius d'entrada i sortida de la població i també que hi hagi una previsió de reasfaltat del ferm del tram fins a Mollerussa, ja que comença a acusar el pas dels anys i en alguns punts també comença a estar força deteriorat.

La Generalitat executarà les obres de la carretera Linyola-Bellcaire entre el 2017 i 2018
comentaris