Golmés, el primer municipi lleidatà en instal·lar desfibril·ladors en la via pública

Aquest dijous, des de el Sistema d'Emergèmcies Mèdiques van fer un simulacre d'urgència cardiaca, com a demostració en el marc de la fira Municipàlia que se celebra aquesta setmana a Lleida.

Columna de rescat cardíac instal·lat davant de l'Ajuntament a Golmés
photo_camera Columna de rescat cardíac instal·lat davant de l'Ajuntament a Golmés

El municipi de Golmés ha sigut el primer de la demarcació de Lleida en instal·lar una columna de rescat cardíac (desfibril·lador) en la via pública. El consistori ha col·locat l'equipament d'atenció a les urgències en el carrer davant de l'edifici consistorial, que s'afegirà als dos equips amb què compta el municipi, en el pavelló Salvador Ezquerda i en el consultori mèdic.

La Columna de Rescat Cardíac (CRC) compta amb serveis com la trucada automàtica al servei d’Emergències Mèdiques, videovigilància o geolocalització. Un equipament que segons l'alcalde del municipi Jordi Calvís, permetrà que el poble estigui cardioprotegit i així vetllar per la salut dels ciutadans

Amb l'objectiu que la població tingui coneixement de la utilització d'aquest aparell, el consistori va organitzar el passat dimarts, un taller formatiu en el Centre Cívic Doctor Baiget.

Per tal de demostrar l'eficàcia d'aquest equipament, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va realitzar un simulacre d'atenció d'urgència amb aquest equipament, una iniciativa que es va dur a terme en el marc de les activitats de la Fira Municiàlia que se celebra aquesta setmana a Lleida.

Comentaris