23.05.2022 |
Territoris.cat

Homenatge del municipi dels Arcs a l'escola Rufí Bedoya

El departament d'Ensenyament es va veure obligat a tancar l'escola aquest any per falta de matrícules. El municipi dels Arcs tenia l'escola des de l'any 1938.

Exposició a l'escola Rufí Bedoya del Arcs en el marc de la Festa Major Interior
Exposició a l'escola Rufí Bedoya del Arcs en el marc de la Festa Major Interior
Homenatge del municipi dels Arcs a l'escola Rufí Bedoya

En el marc de la Festa Major el municipi dels Arcs, que es va celebrar el passat cap de setmana, va retre homenatge a l'escola Rufí Bedoya i al mestre que l'hi dóna nom, amb una exposició que portava per títol Mil records dins d'una aula. Un treball que volia mostrar la història de l'escola, els nens i nenes que s'hi van formar des de 1938, el mestre que la va dirigir Rufí Bedoya, així com els elements i materials que es van utilitzar. Un treball de recerca i de fons fotogràfic obra de Xavier Caba.

Exposició a l'escola Rufí Bedoya del Arcs en el marc de la Festa Major RecursL'exposició la va visitar l'alcalde de Bellvís i els Arcs Joan Talarn, acompanyat del fill del mestre Santiago Bedoya, qui va ser el pregoner de la Festa Major. Bedoya va explicar la vida i anècdotes d'aquells escolars arquerins que, en èpoques de postguerra i dictadura, van saber gaudir d'uns anys d'aprenentatge i jocs a redós del poble i de la seva escola.

El Xavier Caba representava a la generació que es va formar en l'escola sota la directriu educativa i pedagògica de Rufí Bedoya, el seu record el va portar a impulsar l'exposició, amb el desig de què l'escola es pugui tornar a obrir.

El departament d'Ensenyament es va veure obligat a tancar l'escola aquest any per falta de matrícules, encara que l'Ajuntament ha intentat trobar una fórmula per mantenir obert l'equipament, els nens que s'hi podrien matricular no ho fan viable.

Homenatge del municipi dels Arcs a l'escola Rufí Bedoya
comentaris