02.06.2020 |
Territoris.cat

Incrementen fins a 6 les morts per coronavirus a Mollerussa

Un control pel confinament pel coronavirus de la Policia Local de Mollerussa a la carretera N-II - Ajuntament de Mollerussa
Un control pel confinament pel coronavirus de la Policia Local de Mollerussa a la carretera N-II - Ajuntament de Mollerussa
Incrementen fins a 6 les morts per coronavirus a Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa ha tornat a fer una crida a la ciutadania perquè segueixi extremant les mesures de confinament amb l'objectiu d'estabilitzar els casos de persones diagnosticades amb coronavirus al municipi que es manté des de dilluns passat en 22 positius. Això no obstant, ha pujat fins a 6 el nombre de persones de la ciutat que han perdut la vida a causa de la covid-19. Són dades que s'han posat de relleu en la reunió periòdica del comitè d'emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, convocada per l'alcalde Marc Solsona, que ha demanat que no s'abaixi la guàrdia per poder seguir controlant, en la mesura del possible, la situació.

La reunió també ha servit per constatar que la crida feta a la ciutadania dilluns passat perquè planifiqui les compres i eviti sortir cada dia per abastir-se ha tingut resultat entre setmana, ja que des de dilluns la Policia Local ha aixecat 2 actes per infringir el confinament sense motiu justificat davant les 9 que va obrir entre dissabte i diumenge passat, sent en total 74 les denúncies fetes des que es va activar el Pla de Protecció Civil.

El servei Ajude(M)ollersusa ha rebut ja 221 trucades, que han derivat en 129 accions directes que han dut a terme la cinquantena de persones voluntàries que hi col·laboren. Així mateix, també s'han dut a terme 164 seguiments telefònics a persones grans de la ciutat per conèixer la seva situació i possibles necessitats i es manté un contacte permanent amb les tres residències de persones vulnerables que hi ha a la ciutat i on no s'ha detectat cap cas de coronavirus.

També es manté actiu des d'aquest programa el servei d'àpats a domicili que es va començar a prestar aquest dimarts per donar resposta a aquelles persones que es trobin en una situació de vulnerabilitat derivada de la crisi sanitària i tenen dificultats per poder cuinar o, fins i tot, per sortir a comprar aliments, així com el que es fa en col·laboració amb el Servei de Suport al Dol de Ponent per acompanyar aquelles persones que necessiten tenir assistència telefònica per afrontar amb més eines la situació personal.

Incrementen fins a 6 les morts per coronavirus a Mollerussa
comentaris