14.06.2021 |
Territoris.cat

L'avaria en un transformador deixa sense subministrament elèctric un terç de la població de Torregrossa

Els tècnics treballen en el transformador avariat a Torregrossa interior
Els tècnics treballen en el transformador avariat a Torregrossa
L'avaria en un transformador deixa sense subministrament elèctric un terç de la població de Torregrossa

Un terç de la població de Torregrossa està sense subministrament elèctric des de les quatre de la matinada d'aquest dilluns, com a conseqüència d'una avaria en un dels transformadors que la companyia ENDESA va substituir fa un any, segons ha explicat l'alcalde del municipi del Pla d'Urgell Josep M. Puig.

Segons fons locals, els usuaris van avisar a l'empresa subministradora i els van contestar que no tenien constància de cap incidència, i va ser l'alcalde qui al voltant de les set de matí va poder contactar amb la companyia per ratificar l'existència de l'avaria. Des d'ENDESA es va comunicar que es procediria a substituir el transformador, que feia escassament un any que es va instal·lar, però fins a les dotze del migdia, no es podria restablir el subministrament.

Josep M. Puig, mostrava la seva indignació, per fet que la companyia no pogués ratificar una incidència quan els mateixos usuaris, estaven denunciant que no disposaven d'energia elèctrica, i que fins que no es va trucar des de l'Ajuntament no es va actuar

Puig afegeix que no pot entendre que un equip nou, que es va instal·lar fa un any, pugui tenir avaries com per haver de substituir-lo. Per altra banda, no respondre als usuaris és una falta de respecte, i més quan es tracta d'una avaria que pot ocasionar importants perjudicis a les empreses i comerços de la zona.

L'alcalde de Torregrossa, i l'equip de govern, mantenen des de fa anys una autèntica croada a l'empresa ENDESA, per les deficiències en la xarxa elèctrica, amb continus micro talls i caigudes de tensió. Es va aconseguir portar al parlament una resolució per tal que el Govern de la Generalitat obligués a la companyia a invertir en la millora de la xarxa. L'any passat ENDESA va dur a terme diverses millores en els transformadors i en la xarxa de Torregrossa i la derivació en altres localitats.

Segons Josep M. Puig, tot i les actuacions, el municipi continua patint, els micro talls, i l'avaria d'aquest dilluns ha sigut la constatació que alguna cosa no es fa bé a Torregrossa

Per altra banda Puig, també se sent molest amb el Govern Català, ja que fa més d'un any que el consistori va demanar una entrevista amb el departament d'Empresa i Coneixement i encara no ha obtingut cap resposta.

L'avaria en un transformador deixa sense subministrament elèctric un terç de la població de Torregrossa
comentaris