09.07.2020 |
Territoris.cat

Inicien les obres de l'avinguda Catalunya de Mollerussa

Inici de les obres a l'avinguda Catalunya de Mollerussa
Inici de les obres a l'avinguda Catalunya de Mollerussa
Inicien les obres de l'avinguda Catalunya de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa, ha iniciat aquesta setmana les obres d'urbanització de l'avinguda de Catalunya, un projecte que s'ha adjudicat per un pressupost de 447.680 euros, i està previst que s'executi en el termini de 3 mesos.

Els treballs, que han començat per la banda nord de l'avinguda des del carrer de Ferrer i Busquets fins a la cruïlla amb el carrer de Cervera, es faran en tres fases per tal d'afavorir en la mesura del possible la mobilitat en aquesta arteria de la ciutat, que rep un volum important de trànsit rodat. La segona fase anirà des del carrer de Cervera fins a la cruïlla amb la ronda de Sant Pere, que es preveu deixar oberta al trànsit el màxim de temps possible, i la tercera, des d'aquest punt fins a la plaça de Sant Jaume.

La millora d'aquesta avinguda, inclosa dins el Pla de Barris, té com a característiques més destacades el manteniment del doble sentit de circulació de la via i el fet que la vorera est s'amplia a 2,5 metres i es converteix en una mena de bulevard amb mobiliari urbà i arbrat que connectarà el futur equipament previst a Cal Castelló amb la plaça de Sant Jaume

La millora suposarà la supressió de les 23 places d'aparcament que hi ha en aquesta banda però es mantindran les places existents a la vorera oest. Per suplir aquest descens de places, l'Ajuntament ja va habilitar a mitjans de l'any passat un pàrquing públic en aquest carrer que disposa de 40 places. Així mateix, el projecte també preveu la construcció d'un pas elevat a la cruïlla amb la ronda de Sant Pere per evitar l'excés de velocitat així com el manteniment del pas elevat que ja hi ha ara en la cruïlla amb el carrer de Cervera. També es renovarà l'enllumenat en columnes que passaran de tenir 9 metres d'alçada a 6 per millorar la il·luminació del carrer. Val a dir en aquest sentit que s'implementarà el sistema LED i s'incrementaran el nombre total de punts de llum que passaran de ser 19 a 21.

Inicien les obres de l'avinguda Catalunya de Mollerussa
comentaris