08.12.2021 |
Territoris.cat

Instal·len la nova senyalització a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Nous plafons instal·lats a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
Nous plafons instal·lats a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
Instal·len la nova senyalització a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha iniciat la instal·lació de la nova senyalització d'orientació i interpretativa en el Parc Natural, una actuació que s'ha dut a terme entre les aportacions dels fons FEDER, en el marc del projecte Ponent Actiu, i la Diputació que han finançat els 38.500 euros del pressupost.

La nova senyalització, que s'ha incorporat és molt més visual, didàctica i explicativa, i alguns dels plafons incorporen textos amb llenguatge braille, per tal que els puguin interpretar persones amb discapacitats visuals. Les millores en la zona humida del Pla d'Urgell, responen a l'objectiu de consolidar-la com a destinació turística, valorant el patrimoni natural i cultural, que pugui atreure un perfil de visitant, amant de la fauna i la flora, així com de l'entorn rural.

Nous plafons instal·lats a l'Estany d'Ivars i Vila-sana 1L'Estany d'Ivars i Vila-sana commemora els deu anys de la seva recuperació total, una dècada a la qual ha arribat amb no massa bona salut, com a conseqüència de diferents circumstàncies, naturals i humanes, segons estudis i valoracions dels tècnics. Una zona humida que va créixer amb un gran valor ornitològic i natural, però en els darrers anys s'ha deteriorat deguda a la presència d'espècies invasores que han transformat l'hàbitat, que es va originar amb la recuperació.

Així i tot, continua essent un paratge de llegenda, una llacuna que va ser dessecada i recuperada en un mateix segle, per la voluntat de les persones 

Pla general on es pot veure l'estany d'Ivars i Vila-sana i part de la seva làmina d'aigua,Una dècada no és massa temps per consolidar un paratge amb una làmina d'aigua d'aquestes dimensions, per la qual cosa s'hauran d'acceptar els canvis que es puguin produir, fins que arribi a aconseguir la consolidació, paisatgística i natural.

Instal·len la nova senyalització a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
comentaris