24.10.2021 |
Territoris.cat

EL PALAU D’ANGLESOLA CONVERTEIX LA MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE PONENT EN ‘LA FIRA DE L’OEST’

Joel Castanyé rep el Premi honorífic de la Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola

Joel Castanyé, i el cap de cuina Robert, del restaurant Resquitx - La Boscana.
Joel Castanyé, ha participat en diferents edicions de la Mostra de formatges
Joel Castanyé rep el Premi honorífic de la Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola

El Palau d'Anglesola celebrarà els dies 5 i 6 d'octubre la Mostra de Formatges Artesans de Ponent, serà la sisena edició del certament que incorporarà la denominació de La Fira de l'Oest, per tal de distingir que es tracta de donar preferència als productors de la demarcació

Enguany els organitzadors han incorporat novetats, com serà el premi de Formatger Honorífic de l'Oest, que s'atorgarà al xef del restaurant la Boscana Joel Castanyé. En el marc de les novetats, també se substituirà el tradicional Tast de formatges, per un concurs de Cuina del formatge, convocatòria oberta a particulars i professionals.

díptic mostra formatges el Palau (1)El programa arrencarà el dissabte dia 5, enguany en l'escenari modernista de la Cooperativa Sant Roc, on se celebrarà una taula rodona en la qual s'exposaran projectes d'èxit al voltant de l'agroalimentació de Ponent, en la que hi participaran Robert Camps, de Formatges Camps, del Palau d'Anglesola, Àlex Mases, del Parc de les Olors de Linyola, i Xavier Lledó i Àngel Sedó, de la Lleteria Obagues Talma de Juneda. En el mateix escenari tindrà lloc un sopar tast, que conduirà la quesomelier Marta Medran.

Degustacions en el marc de la segona Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola.Diumenge, el pavelló poliesportiu obrirà portes a la Mostra de Formatges de Ponent, amb una desena de productors, on es podran degustar i adquirir tota mena de formatges catalans. També hi haurà una zona infantil amb jocs dedicats a la gastronomia de proximitat o la Cúpula Gustum, dedicada a l'alimentació saludable. Entre els tallers previstos durant la jornada hi ha el de maridatge de formatges de Ponent amb la cervesa artesana la Vella Caravana de Menàrguens, a càrrec del sommelier del Palau Felip de Juan. També hi haurà una demostració de cuina amb formatge a càrrec dels cuiners Sergi Caelles i Mercè Tomàs.

Al migdia es farà la proclamació del primer Formatger Honorífic i es donaran a conèixer els guanyadors del concurs de cuina amb formatge. Hi haurà dos premis: un al millor restaurador, que s'emportarà un segell acreditatiu del millor restaurant formatger de Ponent, i un altre d'amateur, amb un menú per a dues persones al restaurant L'Atrevit com a premi.

Joel Castanyé rep el Premi honorífic de la Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola
comentaris