02.07.2022 |
Territoris.cat

Jordi Sargatal, designat com a director tècnic de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L'alcalde de Vila-sana Joan Ramon Sangrà, Sargatal, l'alcaldesa d'Ivars Motse Coma i Reñé
L'alcalde de Vila-sana Joan Ramon Sangrà, Sargatal, l'alcaldesa d'Ivars Motse Coma i Reñé
Jordi Sargatal, designat com a director tècnic de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L'ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal ha estat designat com a director tècnic de l'Estany d'Ivars i Vila-sana en substitució de qui ho havia estat fins fa uns mesos, Toni Costa, que va deixar el càrrec. Així ho ha aprovat aquest dimecres el Consell General del Consorci que gestiona l'espai natural del Pla d'Urgell.

Jordi Sargatal, acumula una llarga trajectòria vinculada a l'ornitologia i els espais naturals. Ha estat director dels Aiguamolls de l'Empordà i també de la Fundació Territori i Paisatge de l'Obra Social de la Caixa Catalunya. Després de participar en la gestió i gestació de l'estany als seus inicis ha volgut valorar la feina feta els darrers anys i l'ha qualificat d'espectacular.

Ivars i Vila-sana és un somni fet realitat, ha assegurat, però ha alertat que últimament han aflorat uns problemes de gestió, que són normals que passin, però que s'han d'afrontar per fer que el somni fet realitat continuï donant fruits i l'estany sigui un lloc molt apreciat i visitat

Jordi SargatalEn aquest sentit, Sargatal ha remarcat que no hi ha cap altre lloc al món on un espai dessecat com va passar amb l'estany a la dècada dels 50 del segle passat, des del primer dia els veïns de l'entorn en reclamessin la seva restauració. És per això que s'ha fixat com a objectiu valorar aquest factor i ha afirmat que l'estany mereix ser d'importància internacional amb possibilitat de rebre visitants d'arreu del món com passa en altres zones humides com els Aiguamolls de l'Empordà o el Delta de l'Ebre.

Sargatal també treballarà per refer i repensar el Pla d'usos i gestió de l'estany, que es va fer el 2007 i també té previst afrontar problemàtiques ambientals com la de l'eutròfia de les aigües, la presència de peixos invasors i problemàtiques puntuals com les plagues de conills

El president del consorci i de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha apuntat que a la reunió del Consell General s'ha aprovat el pressupost 2019 per a l'estany, que puja a més de 430.000 euros. Així mateix, també s'ha aprovat la licitació i adjudicació de les obres de la primera planta de Cal Sinén, per uns 60.000 euros, que han de servir per donar atenció als visitants i perquè ''puguin tenir un entorn agradable amb un servei de bar tot l'any''.

Jordi Sargatal, designat com a director tècnic de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
comentaris