17.01.2022 |
Territoris.cat

Joves i adolescents prenen el protagonisme a la Festa Major de Mollerussa

El programa, que recupera el dijous i s'engegarà amb una llonganissada popular, inclou fins a una cinquantena d'activitats i novetats com la Nit dels Museus

festa major-joves 2 itnerior
Autoritats i organitzadors juvenils, durant la presentació del programa d'aquest dimarts
Joves i adolescents prenen el protagonisme a la Festa Major de Mollerussa

La Festa Major de Mollerussa, que tindrà lloc del 19 al 22 de maig, comptarà amb una cinquantena d’activitats entre les quals destaca com a novetat la llonganissada popular, organitzada pel Jovent de Mollerussa, que donarà el tret de sortida dijous juntament amb l’espectacle de foc dels Diables i el concert dels Tremendos. Així ho han presentat aquest dimarts en una roda de premsa amb l'alcalde Marc Solsona; la regidora de Festes, Griselda Soteres,Ignasi Querol i David Garrofé, representants del Jovent de Mollerussa, els quals, a banda d’organitzar la llonganissada i de participar en la tria dels grups dels concerts nocturns que tenen com a caps de cartell Aspencat i Els Catarres, també promouen dissabte a la tarda i per segon any consecutiu la Jove Fest, una trobada d’art i cultura al pati de l’Escola de Música que tindrà una durada de 5 hores i comptarà amb els concerts de S’Temple Bar, Koers i l’acústic de Sira Cusiné i Marta Timoneda.

S’Temple Bar, Koers i l’acústic de Sira Cusiné i Marta Timoneda, en concert al pati de l'Escola de Música

També han estat convidats a l'acte Àlex Blasco, Aleix Segués, Anna Ortiz i Xesca Sales, representants del Consell de Participació Adolescent, creat aquest gener i que s’estrena pensant i organitzant una activitat de Festa Major per a aquest grup d’edat. Es tracta d'una gimcana de 7 proves de força i habilitat, la majoria de les quals tindran com a denominador comú el fang. Es farà al Parc de la Serra divendres al matí i s’hi podrà participar en equips de 3 a 6 membres a partir dels 12 anys, prèvia inscripció a través de www.mollerussa.cat on també hi ha les bases per participar.

El Consell de Participació Adolescent està format per representants del INS Terres de Ponent, del col·legi La Salle, de la UEC i de l'Espai Jove Intercultural.

El Museu de Vestits de Paper i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell obriran les seves portes oferint una visita nocturna, guiada i gratuïta

Altres novetats que presenta la programació de la Festa Major d’enguany, que manté el pressupost al voltant dels 90.000 euros tot i començar en dijous, és la celebració de la Nit dels Museus per commemorar el Dia Internacional dels Museus i que consistirà en una visita nocturna, guiada i gratuïta, pels dos museus de la ciutat: el Museu de Vestits de Paper i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell.

El programa inclou així mateix 11a Trobada Gegantera amb la participació de 15 colles, sota l’organització de la Colla Gegantera L’Arreu de Mollerussa, que tornarà a lluir els dos nous gegantons: el Pepito i la Carme. També hi haurà la Diada Castellera diumenge al matí amb els Bordegassos de Vilanova, els Picapolls de la Gavarressa i els Margeners de Guissona i la nit d’havaneres amb el grup Peix Fregit.

Nova edició divendres al matí de la Trobada Escolar de Futbol 7 al Camp d'Esports

Les orquestres Maravella, la Selvatana i la Costa Brava, seran les encarregades dels concerts de tarda i del ball i també de les ballades de sardanes, que canviaran d’ubicació i passaran de la plaça Major a la plaça del Teatre L’Amistat. També es traslladarà de lloc l’espectacle infantil de divendres al matí, el qual s’havia fet els darrers anys a la plaça de Manuel Bertrand i que enguany es farà al parc municipal, congregant en aquella zona de la ciutat l’activitat infantil de divendres amb la Trobada Escolar de Futbol 7 al matí al Camp d’Esports i els Jocs Aquàtics a les piscines a la tarda.

Joves i adolescents prenen el protagonisme a la Festa Major de Mollerussa
comentaris