22.05.2022 |
Territoris.cat

L’activista israelià pels drets humans Meir Margalit, guardonat als Premis Ànima Ciutat de Mollerussa

L'activista en pro dels drets humans a Israel Meir Margalit
L'activista en pro dels drets humans a Israel Meir Margalit
L’activista israelià pels drets humans Meir Margalit, guardonat als Premis Ànima Ciutat de Mollerussa

L'activista en pro dels drets humans a Israel Meir Margalit ha assegurat que el que va passar el passat 1 d'octubre amb les càrregues de la policia espanyola i la Guàrdia Civil a Catalunya mentre la gent votava en el referèndum d'autodeterminació li recorda l'Argentina en els moments més difícils. Margalit considera que el poble català no es mereix aquest tipus d'actituds per part del govern espanyol i s'ha mostrat a favor del dret a l'autodeterminació. En aquest sentit, ha considerat que urgeix trobar una fórmula de mediació en el conflicte català i espanyol per entrar en una àrea de diàleg, ja que si no és així tinc molta por del que pot arribar a passar en aquesta zona'. Margalit ha recollit aquest divendres a la nit del Premi Ànima Ciutat de Mollerussa que ha celebrat la seva segona edició a la capital del Pla d'Urgell.

Els guardonats amb el reconeixement Ànima d'Honor Àngel Pujol

Margalit ha assegurat que el poble català no es mereix aquest tipus d'actituds per part del govern espanyol i s'ha mostrat a favor del dret a l'autodeterminació

Margalit ha assegurat que algunes imatges que ha vist del passat 1-O amb càrregues policials contra la població civil que anava ca votar li generen molta preocupació i fins i tot li recorden alguns capítols de la història israeliana. 

En qualsevol cas, de la mateixa manera que creu que hi haurà una solució entre el conflicte entre Israel i Palestina, Margalit considera que amb mediació i diàleg a Catalunya també s'aconseguirà trobar una sortida a la crisi. L'activista ha dit que respecta al govern espanyol però considera que el que va passar diumenge amb la repressió policial no hauria d'haver passat perquè el poble català no es mereix aquest tipus d'actituds.

Margalit ha dit que ell pot testimoniar que a vegades els somnis es transformen en malsons i per això ha mostrat una profunda preocupació pel camí que està prenent la crisi entre Catalunya i Espanya

Recepció a l'Ajuntament de mollerussa a Meir MargalitEls Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa impulsats per l'Ajuntament de Mollerussa i el Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, han premiat en la seva segona edició la tasca humanitària en pro dels drets humans de l'activista israelià, Meir Margalit. Margalit, ha recollit el guardó en el marc de la X Vetllada Solidària Ángel Olaran que ha tingut lloc al restaurant Resquitx de Golmés.

En el decurs de l'acte també s'han lliurat els reconeixements Ànima d'Honor Àngel Pujol, que en aquesta ocasió s'han concedit a l'Agrupament Escolta Cal-Met de Mollerussa, als Germans Franciscans de la Creu Blanca, Josep Ripoll, Jaume Capell i Teresa Aymerich. Aquesta distinció s'atorga a les persones o entitats que han destacat en el vessant solidari i altruista, aportant el seu gra de sorra en benefici de la societat.

L’activista israelià pels drets humans Meir Margalit, guardonat als Premis Ànima Ciutat de Mollerussa
comentaris