05.03.2021 |
Territoris.cat

L’escriptora Rosa Pagès guanya el Premi de Novel•la Breu Ciutat de Mollerussa

La professora jubilada de Matadepera Núria Mundó, inaugura el seu palmarès amb la seva primera novel·la, que ha obtingut l'accèssit de la convocatòria literària de la capital del Pla d'Urgell

L'alcalde Marc Solsona lliura el premi a Rosa Pagés
L'alcalde Marc Solsona lliura el premi a Rosa Pagés
L’escriptora Rosa Pagès guanya el Premi de Novel•la Breu Ciutat de Mollerussa

L'escriptora d'Almoster, Rosa Pagès, ha resultat guanyadora de la vint-i-novena edició del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb l'obra Han entrat a casa. Segons el president del jurat Josep Borrell, es tracta d'un treball ple d'enigmes en la qual a partir d'un fet fortuït com és el robatori a un domicili es dibuixa el món interior de la parella que hi viu. Una novel·la on es nota la perícia per atrapar el lector i el domini de les tècniques d'escriptura de l'autora, la qual ens parla vides ordinàries que amaguen secrets, ha afegit Borrell.

El veredicte de la convocatòria literària s'ha donat a conèixer aquest divendres, en el decurs de la vetllada que ha tingut lloc al Teatre L'Amistat, conduït per Mariví Chacón i amenitzat pel conjunt instrumental d'adults de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa &The Band.

Un treball ple d'enigmes en la qual a partir d'un fet fortuït com és el robatori a un domicili es dibuixa el món interior de la parella que hi viu

Rosa Pagés guanyadora del Premi de Novel·la BreuLa guanyadora dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi, al qual han concursat 42 originals, ha publicat els reculls de contes Els camins de l'aigua, Llibre de plagis i la novel·la Binomis. Amb Mariona Quadrada ha publicat Històries trobades i la novel·la juvenil Un enigma a la cuina. El 2004 va guanyar el IX Premi Valldaura de novel·la amb, M'he descuidat de dir-te gràcies. El 2008, amb La veïna i altres animals domèstics, va obtenir el premi de narrativa Ribera d'Ebre i el 2009, amb Àngels de Pedra, el Premi Vila d'Ascó. El 2014 va guanyar el Premi Sant Carles Borromeu de Contes i Narracions i el 2016, amb Negra, el premi de novel·la Ciutat de Manacor.

Pel que fa a l'accèssit, dotat amb 1.000 euros, el jurat ha decidit enguany lliurar-lo a Núria Mundó, de Matadepera, per l'obra La malaltia de les tietes de l'Eixample, la primera novel·la d'aquesta professora jubilada en la qual parla de les relacions intergeneracionals a partir de dues germanes bessones, segons el president del jurat, el qual ha destacat l'elevada qualitat de totes les obres que s'han presentat enguany al certamen.

A banda del president Josep Borrell i Figuera, el jurat està format pels escriptors Pep Coll, Ramon Rubinat i Albert Villaró i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Cal recordar també que l'obra guanyadora d'aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.

L’escriptora Rosa Pagès guanya el Premi de Novel•la Breu Ciutat de Mollerussa
comentaris