14.07.2020 |
Territoris.cat

L’Expoclàssic de Mollerussa obre aquest cap de setmana amb una cinquantena d’expositors

La firma Seat, amb el model 600 i vehicles dels anys 70, i Ducati, en motos, protagonitzen els monogràfics d'enguany, mentre que diumenge dia 7 es farà la 24a Trobada de Motos Clàssiques

Imatge d'arxiu d'una anterior edició de la fira Expoclàssic
Imatge d'arxiu d'una anterior edició de la fira Expoclàssic
L’Expoclàssic de Mollerussa obre aquest cap de setmana amb una cinquantena d’expositors

Els Pavellons Firals de Mollerussa acolliran aquest cap de setmana del 6 i 7 de maig una nova edició, la 22a, del saló Expoclàssic, dedicat als vehicles històrics i clàssics. La principal novetat d’enguany és el canvi de data, passant del setembre al maig, ja que la prevista en un principi -el primer cap de setmana de setembre- era “massa aviat”. Això i el fet de celebracions com la Diada o altres fires al mes de setembre ha portat finalment a optar pel maig, una data que ja va acollir el saló en les seves primeres edicions. Així ho han explicat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra.

El certamen ha canviat de data i enguany se celebra al maig en lloc de setembre com en les darreres edicions

El Saló obrirà amb 47 expositors dels quals 41 són paradistes del Mercat de l’Automòbil, Motos, Accessoris i Col·leccionisme, i 6 de clubs. A part, la fira compta amb una Secció de Venda de Cotxes i Motos de més de 25 anys.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sobre la procedència d’aquests expositors, Segarra ha destacat que gairebé el 50% d’ells són de la província de Barcelona i un 30% més de fora de Catalunya.

D’altra banda, els visitants i aficionats als clàssics podran gaudir també i com ja és habitual de monogràfics de cotxes i motos, unes exposicions que en aquesta ocasió  es dedicaran a la firma SEAT, amb una vintena de vehicles i que constarà de dues mostres: una amb models del mític Seat 600, coincidint amb el seu 60è aniversari, i la segona amb vehicles dels anys 70. Pel que fa a motos es podrà gaudir d'una exposició dedicada a la firma italiana Ducati, amb models com una 900 MHR del 1980 o una 750 SS dels anys setanta.

L’acte inaugural tindrà lloc dissabte al matí a càrrec de Joan Segura, representant Territorial de l’Esport de la Generalitat a Lleida

El certamen s’inaugurarà oficialment dissabte dia 6 a càrrec del representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Joan Segura, mentre que el Recinte estarà obert al públic de 10 del matí a les 8 de la tarda, dissabte, i de les 10 del matí a les 2 del migdia, el diumenge.

Està prevista també la visita al certamen del Club Històric Alt Urgell i del col·lectiu Amics del Volkswagen Catalunya, mentre que a nivell participatiu es comptarà amb la presència de l’Associació Motos Clàssiques Terres Ponent, Club Clàssic del Motor Lleida, Club de Vehicles Històrics de Lleida, Club Talbot España, Penya Motera 05 i Vespa Club Lleida.

A més, diumenge dia 7 al matí es portarà a terme la 24a Trobada de Motos Clàssiques organitzada amb la col·laboració de l’Associació Motos Clàssiques Ponent. La sortida de la trobada es farà a les 10 i serà d’uns 75 quilòmetres per municipis veïns a Mollerussa i amb parada a Cal Sinén de l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

L’Expoclàssic de Mollerussa obre aquest cap de setmana amb una cinquantena d’expositors
comentaris