19.09.2020 |
Territoris.cat

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa prepara l'Aplec preàmbul de la capitalitat de la Sardana 2016

Per tercer any es convoca el concurs de pintura per a nens i nenes des de 4 fins a 12 anys, els quals hauran de lliurar els dibuixos al Parc Municipal el dissabte de l’Aplec a partir de les 10 del matí,

Acte de presentació del 36è Aplec de la sardana de Mollerussa.
Acte de presentació del 36è Aplec de la sardana de Mollerussa.
L'Agrupació Sardanista de Mollerussa prepara l'Aplec preàmbul de la capitalitat de la Sardana 2016

Mollerussa acollirà el pròxim 30 de maig l’Aplec de la Sardana en una jornada que tornarà a tenir, tant al Parc Municipal com al Pavelló Onze de Setembre, activitats adreçades a tots els públics i, especialment al matí, per als més petits amb l’objectiu d'articular estratègies per difondre i fer partícip a tothom i, més ara, que el 2016 serem Capital de la Sardana, tal com va dir l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, juntament amb la presidenta de l’Agrupació Sardanista, Mercè París. Solsona va afegir que es tracta de vincular-hi el màxim de gent possible en un esdeveniment que vol visualitzar el compromís amb l’Agrupació Sardanista i amb el món de la sardana.

Lliurament dels premis de dibuix de l'Aplec de la Sardana de Mollerussa.La programació de la tarda, que començarà a partir de dos quarts de 7, comptarà amb la participació de les cobles Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla que interpretaran entre la tarda i la nit un total de 19 sardanes, entre les que n’hi haurà una dedicada a Santa Joaquima de Vedruna, segons Mercè París, la qual ha explicat que la congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna amb seu a Vic li va lliurar les particel·les d’aquesta composició de Jaume Riu i amb la seva inclusió al programa han volgut tenir una deferència amb la casa que aquesta institució religiosa té a Mollerussa.

Mercè París també va explicar que el programa de la nit inclou la composició Catalunya, d’Enric Morera, del qual precisament enguany se celebra el centenari del seu naixement. D’aquesta manera, segons va indicar, l’Aplec de Mollerussa se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Sardana que se celebra el 21 de juny i que en aquesta ocasió homenatja a aquest compositor. Així mateix i en el transcurs del sopar, que començarà a dos quarts de 10, es lliuraran unes plaques en reconeixement a l’Associació de Dones L’Albada, que enguany compleix 25 anys de la seva fundació, ha afegit.

Pel que fa als actes previstos al matí, per tercer any es convoca el concurs de pintura per a nens i nenes des de 4 fins a 12 anys, els quals hauran de lliurar els dibuixos al Parc Municipal el dissabte de l’Aplec a partir de les 10 del matí.

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa prepara l'Aplec preàmbul de la capitalitat de la Sardana 2016
comentaris