05.08.2020 |
Territoris.cat

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa presenta el logo de la capitalitat de la sardana 2016

Un dels objectius principals de la capitalitat és fer partícip a tota la ciutadania de les activitats previstes i que tothom les senti com a pròpies.

El Monument a la Sardana envoltat del logo de la Capital de la sardana 2016
El Monument a la Sardana envoltat del logo de la Capital de la sardana 2016
L'Agrupació Sardanista de Mollerussa presenta el logo de la capitalitat de la sardana 2016

Amb motiu de la ballada commemorativa dels dinou anys del Monument a la Sardana, l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, va aprofitar per presentar la imatge que acompanyarà tota la programació de la capital sardanista de 2016. Un acte en el qual hi van participar més de 400 persones, i que es va celebrar en la plaça del mateix nom.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona i la representant de l'agrupació Mercè París, van ser els encarregats de descobrir, la lona que envolta la peanya del monument, amb el logotip de la capitalitat i que romandrà fins a la fi dels actes previstos al llarg del 2016.

Ballada commemorativa del dinové aniversari del Monument a la Sardana 1Mercè París, en el seu parlament de presentació, va destacar que, un dels objectius principals de la capitalitat és fer partícip a tota la ciutadania de les activitats previstes i que tothom les senti com a pròpies. En paraules de la presidenta de l’Agrupació: La capital de la sardana no és una festa exclusiva del sardanisme, és una explosió de cultura popular on els actors principals són tots els ciutadans, ciutadanes, institucions i entitats i que permetrà projectar la nostra ciutat arreu del país com un gran centre cultural i motor econòmic de les terres de ponent.

Per aquest motiu, l’Agrupació convida a tothom a fer-se una fotografia al peu del monument i publicar-la a les seves xarxes socials o enviar-les a les pròpies de l’entitat, amb l’etiqueta #capitalsardana2016 i amb la frase Jo sóc Capital.

En el decurs de l'acte es va presentar La Guardiola del Mecenatge Ciutadà, una gran guardiola de fang de disseny tradicional que acompanyarà tots els actes de l’Agrupació.

Amb aquesta proposta, la comissió de la capitalitat pretén que d’una forma totalment anònima, tothom pugui ser mecenes de la capitalitat aportant aquella quantitat econòmica que cadascú cregui oportú. Unes aportacions que de ben segur contribuiran a l’èxit de Mollerussa Capital de la Sardana 2016.

La Cobla Tàrrega va ser l’encarregada de la interpretació de les nou sardanes del programa musical que va concloure amb la composició del mestre Josep Capell Sardanes a Mollerussa.

Tots els participants a la ballada van gaudir de la tradicional coca amb xocolata i moscatell que es va servir en la mitja part.

L’Agrupació va recordar a tots els presents la presentació del Curs Mollerussa Dansa!, que tindrà lloc divendres vinent, 2 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala de Ball de l’Amistat i que comptarà amb la participació de la Colla Estol-Espígol d’Agramunt i el Grup de Bastoners del Casal L’Arreu de Mollerussa.

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa presenta el logo de la capitalitat de la sardana 2016
comentaris