16.09.2021 |
Territoris.cat

L'Agrupació Sardanista organitza un curs per a veïns que vulguin crear una colla i un esbart

La capital del Pla d'Urgell es prepara per ser Capital de la Sardana amb aquesta iniciativa, batejada com a Mollerussa Dansa 

Monument Sarsana INTERIOR
La 19a Ballada commemorativa al Monument de la Sardana serà el 26 de setembre
L'Agrupació Sardanista organitza un curs per a veïns que vulguin crear una colla i un esbart

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa ha organitzat un curs de balls tradicionals amb l’objectiu que d’entre els seus alumnes en surtin una o més colles sardanistes i també, almenys,  un esbart. Aquesta és la nova iniciativa d'aquest col·lectiu que comença a escalfar motors de cara a què la capital del Pla d'Urgell esdevingui la Capital de la Sardana 2016.

El curs, batejat com Mollerussa Dansa, ha estat presentat aquest dimarts per l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona; la presidenta de l’agrupació, Mercè París, i el coordinador de la comissió organitzadora dels actes, Joaquim Fabrés. Solsona ha celebrat aquesta iniciativa que “permetrà incentivar el coneixement de la nostra cultura a través de la dansa”.Agrupació Sardanista

La formació inclourà des de la iniciació i el perfeccionament del puntejat de la sardana tradicional a l’aprenentatge de la sardana esportiva o de punts lliures fins a també l’ensenyament dels balls d’esbart i de bastons, segons ha explicat Fabrés. Per això, es compta amb la col·laboració de la colla sardanista Estol-Espígol d’Agramunt i del grup de bastoners del Casal l’Arreu de Mollerussa. La Sala de Ball L’Amistat acollirà les diferents classes cada divendres de 8 a 9 del vespre i fins al mes de febrer.

Per tal de donar a conèixer el programa Mollerussa Dansa a tota la ciutadania, el pròxim divendres 2 d’octubre a les 8 del vespre la colla Estol-Espígol d’Agramunt mostrarà una sardana d’exhibició, una de punts lliures i un ball d’esbart. També hi seran presents membres dels Bastoners del Casal l’Arreu que oferiran una exhibició de mostra. El curs té preu anual de 15 euros.

Presentació del logo de la capitalitat a la Ballada al Monument el dia 26 de setembre

D’altra banda, la 19a Ballada commemorativa al Monument de la Sardana, prevista per al 26 de setembre, servirà per presentar el logotip que representarà Mollerussa al llarg del 2016 com a Capital de la Sardana, segons ha explicat Mercè París. L'acte està previst a les 6 de la tarda a l’avinguda de la Sardana. La ballada, que inclourà també el tradicional berenar, comptarà amb la participació de la Cobla Tàrrega.

En el marc d'aquest acte s'aprofitarà també per presentar la Guardiola del Mecenatge Ciutadà, una iniciativa que busca recollir aportacions dels ciutadans per finançar els actes amb motiu de la capitalitat, que començarà oficialment el 12 de març amb l’acte de proclamació.

 

L'Agrupació Sardanista organitza un curs per a veïns que vulguin crear una colla i un esbart
comentaris