30.11.2021 |
Territoris.cat

L'Ajuntament i els centres escolars i educatius de Mollerussa celebren el Dia de la No-Violència i la Pau

Els infants han expressat en fulles de paper els seus desitjos per a aquesta jornada i els han penjat en les branques de dos arbres de cartró que ara passaran per diferents espais emblemàtics de la ciutat

dia de la pau mollerussa interior
Els nens i nenes i representants dels centres han estat rebuts per l’alcalde, Marc Solsona
L'Ajuntament i els centres escolars i educatius de Mollerussa celebren el Dia de la No-Violència i la Pau

Els centres escolars i educatius i l’Ajuntament de Mollerussa han celebrat aquest divendres, per primer cop de manera conjunta, el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, amb un acte que ha tingut com a escenari la seu del consistori.

Els diferents centres de la ciutat s’han adherit a la jornada, i una delegació d’ells, formada per representants de les escoles Ignasi Peraire, Pompeu Fabra, Les Arrels i El Carme, els instituts Terres de Ponent, La Serra, La Salle i l’IES Mollerussa, l’Escola d’Adults, el Centre d’Educació Especial Siloé, Càritas i Creu Roja, ha anat a l’Ajuntament, on han estat rebuts per l’alcalde, Marc Solsona acompanyat per representants del Departament d’Ensenyament.

Els nens i nenes han visitat la sala de plens i han dipositat en una urna unes fulles fetes en paper on expressaven els seus desitjos per aquest Dia de la No-Violència i la Pau. Al seu torn, l’alcalde ha lliurat a cada centre un arbre simbòlic fet en cartró i els ha adreçat unes paraules en les quals ha destacat que estaven davant d’un “acte simbòlic però molt especial, motiu pel qual la ciutat l’ha volgut fer seu i donar-li una dimensió nova portant-lo per primer cop a l’Ajuntament”.

Aquesta celebració s’emmarcava dins el Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa

Després de donar lectura a un manifest, tots plegats han baixat a la plaça de l’Ajuntament, on els infants han penjat els seus desitjos en les branques de dos arbres grans de cartró que ara passaran per diferents espais emblemàtics de Mollerussa, en un acte al·legòric que “expressa que el creixement de les societats ha d'anar lligat amb la cultura de la pau, el diàleg, la mediació i de la convivència”.

Aquesta celebració s’emmarcava dins el Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa, que recull les diferents actuacions que es duen a terme al municipi amb l’educació com a eix conductor. Aquest Pla Educatiu està impulsat pel Consell Escolar Municipal, que està format per representants de la comunitat educativa, des de la direcció i el professorat fins al personal administratiu i l’alumnat dels centres escolars, tant d’infantil com de primària i secundària. Així mateix, també hi són representades les AMPA i diferents tècnics municipals vinculats al món educatiu.

L'Ajuntament i els centres escolars i educatius de Mollerussa celebren el Dia de la No-Violència i la Pau
comentaris