06.07.2020 |
Territoris.cat

El president Mas diu que s'hauria de fer un monument als mestres rurals

El president de la Generalitat Arturs Mas i la consellera Irene Rigau han inaugurat aquest dimarts, la reforma i ampliació de l'escola Mossèn Ton Clavé de Vila-sana.

El president Mas acompanyat de la consellera Rigau i de l'alcalde Joan Ramon Sangrà
El president Mas acompanyat de la consellera Rigau i de l'alcalde Joan Ramon Sangrà
El president Mas diu que s'hauria de fer un monument als mestres rurals

El president de la Generalitat Artur Mas ha assegurat que una de les millors eines per consolidar l'arrelament de la gent al territori, ha estat l'aposta per les escoles rurals, un projecte de fa més de 25 anys que es va impulsar al país amb persones com la Maria Rúbies.

sident Mas ha explicat que aquest mateix dimarts, s'havia reunit amb una delegació del Lander Baden-Württemberg concretament de la seva capital Stuttgart, als qui va explicar que a Catalunya, en els darrers 20 anys s'ha aconseguit que la població no marxi dels pobles, gràcies a polítiques com l'educativa. Mas també ha recordat que en el cas concreta de Vila-sana la recuperació de l'Estany ha estat un altre dels elements que ha permès crear riquesa i feina, al marge de l'element paisatgístic.

El president Mas també s'ha referit a la tasca dels docents que treballen en les zones rurals dels que ha dit que se'ls hauria de fer un monument, i el millor reconeixement és el d'invertir recursos en la millora de les escoles rurals. Una figura que actualment compta amb 278 centres a Catalunya agrupats en 88 Zones Rurals Escolars (ZER), com la de Vent Serè que aglutina les de Vila-Sana i Castellnou de Seana.

la tasca dels docents que treballen en les zones rurals dels que ha dit que se'ls hauria de fer un monument,

L'acte inaugural ha comptat amb la presència de la consellera d'Ensenyament Irene Rigau i l'alcalde de la localitat Joan Ramon Sangrà, així com d'una bona representació dels responsables de les institucions i alcaldes de la comarca.

El president Mas i la consellera Rigau han acompanyat a l'alcalde Joan Ramon Sangrà i la directora del centre Mireia Trull, en l'acte de descobrir la placa commemorativa de les reformes i ampliació del centre.

Sangrà en el seu parlament també ha destacat la tasca de l'equip docent del centre i s'ha referit al seu padrí Josep Sangrà que va inaugurar la primera escola, durant el mandat com alcalde l'any 1960. Sangrà també va recordar la figura de Ton Clavè, qui fora mossèn del poble durant molts anys i que per la seva vinculació al municipi i l'interès per la joventut, es va decidir l'any 1993 posar el nom a l'escola.

L'acte ha finalitzat amb la lectura d'un seguit de poemes que han fet els alumnes de l'escola, molts d'ells amb el record del pi que presidia el pati de l'escola i que es va haver de tallar per dur a terme l'ampliació.

El president Mas diu que s'hauria de fer un monument als mestres rurals
comentaris