05.10.2022 |
Territoris.cat

L'Associació de Senegalesos commemora la primera dècada a Mollerussa

L'Associació de Senegalesos de Mollerussa va celebrar aquest dissabte la commemoració dels onze anys de l'entitat a la capital del Pla d'Urgell.

Xerrada en el marc de l'aniversari de l'Associació de Senegalesos de Mollerussa
Xerrada en el marc de l'aniversari de l'Associació de Senegalesos de Mollerussa
L'Associació de Senegalesos commemora la primera dècada a Mollerussa

L'Associació de Senegalesos de Mollerussa va celebrar aquest dissabte la festa de commemoració dels onze anys de la seva constitució, un acte que va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal Josep Maria Huguet, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, a qui van acompanyar representants de les entitats de la ciutat.

Xerrada Josep maria Huguet i Marc Solsona aniversari Associació SenegaleosL'acte que es va celebrar en el Complex de l'Amistat, es va iniciar amb tallers per a la quitxalla, i una presentació del sistema de recollida selectiva, que porta a terme el Consell Comarcal. Va continuar amb la xerrada que va impartir el president de la Federació d'Associacions de Senegalesos de Catalunya Addou Mawa Ndiaye. En la seva xerrada el representant del col·lectiu de Senegalesos va fer una crida a què els residents d'aquest país es considerin ciutadans catalans, amb els seus drets i els seus deures, i no pas com a immigrants.

Segons Addou Mawat, és més important que els residents senegalesos es vinculin a les entitats locals, que no pas que se'n facin de noves, només destinades a residents d'aquest país. Cal que els nouvinguts entrin a formar part d'entitats locals de diferents àmbits, de la cultura, el lleure, l'esport o socials. Una manera de què els nouvinguts s'intriguin d'una manera més eficaç.

Josep Maria Huguet lliura el guardó al director de Territoris.cat Josep A. PérezPer la seva banda, el president del Consell Comarcal Josep Maria Huguet va destacar el paper dels serveis socials de l'ens comarcal, que posen a l'abast de tots els ciutadans els equipaments i la tasca dels tècnics per tal que qualsevol ciutadà disposi de la informació i assessorament necessari per al seu benestar.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona va destacar la tasca del president de l'entitat Mollerussenca Amadou Dia, una persona que ha treballat per tal que el col·lectiu de senegalesos s'integri i participi del dinamisme de la ciutat. Un interès que segons Solsona, s'ha fet pales al llarg d'aquesta dècada, en la que l'entitat ha participat en un gran nombre d'iniciatives locals i comarcals.

En el decurs de l'acte l'Associació va lliurar uns diplomes a les entitats i persones que han col·laborat amb l'entitat, en la difusió i el suport de les activitats i iniciatives que porten a terme al llarg de l'any, entre elles al Grup Territoris, que va recollir el reconeixement el director Josep Anton Pérez.

La festa va continuar amb un concert de música senegalesa i un sopar amb plats tradicionals del país, que van compartir amb un gran nombre de convidats que van assistir a la commemoració.

L'Associació de Senegalesos commemora la primera dècada a Mollerussa
comentaris