03.10.2022 |
Territoris.cat

L'Ateneu Golmesenc celebra el segon aniversari amb reconeixement literari

En la taula rodona hi van participar Ferran Blanch, Llorenç Bonet, Helena Rufat i Montse Germà, moderats per Bernat Huguet. 

L'Ateneu Golmesenc celebra el segon aniversari amb reconeixement literari

L'Ateneu Golmesenc va celebrar aquest dissabte el seu segon aniversari, un acte que es va iniciar amb el relleu al capdavant de l'entitat, que passarà a dirigir Laura Sarri en substitució del membre fundador Robert Bonet. La vetllada, a la que hi van assistir una seixantena de persones, va continuar amb una taula rodona moderada per Bernat Huguet i en la qual hi van participar els escriptors de la comarca Ferran Blanch, Llorenç Bonet, Helena Rufat i Montse Germà.

Cadascun dels autors va anar desplegant la seva experiència personal; en el cas de Llorenç Bonet, qui va ser impulsor de la revista de noves tendències Revers, va destacar que es considerava un gestor cultural i que els seus projectes anaven més enllà de la literatura, combinant formats com la música o el cinema, tal com ho ha fet en els seus treballs Astaré i recentment Camp de terra.

El linyolenc Ferran Blanch va desgranar la seva experiència com a auto editor, una fórmula que ha utilitzat en les seves dues publicacions Mi gran viaje a los 40 i Desmemorias de un pez en el desierto. Una manera, segons Blanch, de no haver d'estar supeditat al procés habitual d'edició

Per la seva banda la mollerussenca Helena Rufat va explicar que havia tingut el privilegi de publicar en una editorial barcelonina, encara que va reconèixer que va ser un procés que va durar al voltant de dos anys, i per altra banda també va fer referència al poc percentatge que li queda a l'autor.

També hi havia representants de la poesia, com la Montse Germà i el moderador Bernat Huguet. Germà va destacar el seu treball de creació del dris, una condensació estròfica del sonet i amb la que Germà ha escrit el primer poemari en català en què s'utilitza.

L'acte el van tancar el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, i l'alcalde de Golmés, Jordi Calvís, i una actuació musical de Jordi Besora, amb dues peces que formen el CD que acompanya Camp de terra de Llorenç Bonet.

L'Ateneu Golmesenc celebra el segon aniversari amb reconeixement literari
comentaris