21.09.2020 |
Territoris.cat

L’Home dels Nassos tornarà a Mollerussa l'últim dia de l'any

El Casal Popular l’Arreu recupera per a la ciutat aquest personatge mitològic català que el matí de Cap d’Any es passejarà pels carrers i places intentant passar desapercebut

L’Home dels Nassos tornarà a Mollerussa l'últim dia de l'any

Home dels NassosCaasal l'Arreu interiorA partir de les 11 del matí de Cap d’Any, l’Home dels Nassos es passejarà pels carrers i places de Mollerussa intentant passar desapercebut i no ser descobert pel nombre de nassos que li toquin aquell any. Aquelles persones que sàpiguen reconèixer i endevini el nombre de nassos s’enduran una petita sorpresa i es podran realitzar una foto amb l’Home dels Nassos per les xarxes socials.

Les persones que reconeguin i endevinin el nombre de nassos s’enduran una petita sorpresa

Tot i que és una tradició amb poc arrelament a les comarques ponentines, el Casal Popular l’Arreu ha volgut recuperar de l’imaginari col·lectiu dels mollerussencs i mollerussenques aquest personatge mitològic català. D’aquesta manera, tal com va passar amb les campanyes del Tió de Nadal, que es va iniciar el 2011, és buscar l’arrelament i promoció de tradicions i festes pròpies dels Països Catalans.

El Casal Popular l’Arreu, amb una trentena de socis i una cinquantena de col·laboradors, va néixer fa sis anys a la capital del Pla d'Urgell amb voluntat de fer promoció de la cultura popular catalana i aplegar inquietuds polítiques vinculades a l’independentisme.

L’Home dels Nassos tornarà a Mollerussa l'últim dia de l'any
comentaris